02.07.2015
Zaļš parks, ezera krasts, spoža rīta saule un vilinoši aromāti, kas plūst no dažādām pusēm. Te kūp senlaiku patvāris, bet tur uz egļu koka brusas smaržo pankūkas, lielā katlā uz dzīvas uguns gatavo ragū, cilvēkus cienā ar mājas alu un pelēkajiem zirņiem ar speķi. Tiešām ļoti garšīgi, ka pirkstus var nolaizīt! Tik apbrīnojami gards bija Kulināra mantojuma festivāls („Еўрапейскія прысмакі”), kas pagājušajās brīvdienās notika Vitebskas apgabalā, Mioru pilsētā (Baltkrievijā) -izteiksmīgi noformēta skatuve, pikanti vakara vadītāja joki, Baltkrievijas galvenā pavāra gardas meistarklases, koncerta programmas krāšņi priekšnesumi. Taču galvenos festivāla gardumus - baltkrievu virtuves ēdienus - varēja nobaudīt pie vietējo saimnieču, kā arī svētku viesu – Latgales pārstāvju - galdiem. Miori ir...