11.11.2015
Rīgā, 3 pavāru restorānā „Tam labam būs augt” notika Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra organizētā meistarklase izglītības iestāžu pavāriem – „Svaigi un sezonāli Latvijas produkti veselīgā un garšīgā maltītē skolēnam”, kuru vadīja šefpavārs Ēriks Dreibants. Starp 25 lauku pavāriem seminārā piedalījās arī Krāslavas Varavīksnes vidusskolas ēdnīcas vecākā pavāre Irēna Pavļukeviča, kurai ir liela un dažāda darba pieredze profesijā. Tā kā viņa pati ir augusi laukos, tad labi zina, kādus labumus kopgaldam var izaudzēt Latvijas zemnieki, un no sirds pārdzīvo, ka daļa no tradicionālajiem produktiem, kas tiek celti galdā, ir audzēti ārpus Latvijas. Pavāres profesiju Irēna ir apguvusi Rīgas profesionāli tehniskajā skolā Blaumaņa ielā, kurp devās pēc Sauleskalna pamatskolas (Kombuļu...