otrdiena, 31. decembris, 2024Vārda diena: Kalvis, Silvestrs, Silvis
crest1 crest2

Latgales kulinārais mantojums tika pārstāvēts Briselē

Pievienots: 23.12.2015

16. decembrī Eiropas Komisijas telpās norisinājās Eiropas tūrisma diena, kuras ietvaros notika neliela izstāde. Katrs Eiropas izcilāko tūrisma galamērķu jeb EDEN (European Destinations of Excellence) projekta konkursa uzvarētājs, kas pārstāvēja konkrētu Eiropas Savienības valsti, t.sk. no Austrijas, Beļģijas, Horvātijas, Kipras, Čehijas, Igaunijas, Francijas, Īrijas, Īslandes, Latvijas, Lietuvas, Maltas, Polijas, Turcijas, Spānijas, Serbijas un Rumānijas, piedāvāja savā stendā mārketinga materiālus par savu tūrisma galamērķi, kā arī cienāja viesus ar sava reģiona gardumiem un vietējo produkciju. Latviju pārstāvēja biedrība „Latgales kulinārā mantojuma centrs”, tās valdes priekšsēdētāja Tatjanas Kozačuka un valdes locekle Juta Bubina.

Latgales kulinārā mantojuma stendā viesi varēja nobaudīt z/s „Bagātības” lauku sieru, brīvdienu mājas „Mežābeles” medu un Sergeja Zakrevska pašcepto dažādu sēklu maizi ar kaņepju sviestu. Visi šie gardumi, kas tika ražoti Krāslavas novadā, izpelnījās vairākus komplimentus par to dabisko garšu, kā arī tika izslavēti un novērtēti izstādes apmeklētāju vidū.

Gastronomiskajam tūrismam šodien ir ļoti liela nozīme, un ar katru gadu tas kļūst arvien populārāks. Paēdis cilvēks ir laimīgs cilvēks! Daudzas no pārstāvētajām valstīm ļoti ieinteresējās par Eiropas kulinārā mantojuma tīkla darbību (www.culinary-heritage.com) un jautāja par Latgales kulinārā mantojuma centra pieredzi, strādājot šajā Eiropas tīklā. Iespējams, Latgales reģions ar savu ilggadējo darbu šajā tīklā iedvesmoja arī citus reģionus iestāties un strādāt tajā. Kā piemēru var minēt Latvijas kaimiņvalsts Igaunijas Hiiuuma reģionu, kas kļūs par pilntiesīgu Eiropas kulinārā mantojuma biedru, sākot ar 2016. gada janvāri. Biedrība „Latgales kulinārā mantojuma centrs” ir lepna par to, ka ar savu pieredzi var iedvesmot arī citus.

Svinīgajā ceremonijā, kas norisinājās „Concert Noble” zālē pašā Briseles sirdī, svinīgi tika apbalvoti izcilākie tūrisma galamērķi, bet skaisto apbalvojumu pasniedza Eiropas Komisijas galvenais padomnieks Pedro Ortun-Silvan.

Nākamajā dienā notika starptautiskā EDEN (European Destination of ExcelleNce) tīkla sapulce, kuras laikā EDEN tīkla asociācijas prezidents un viņa kolēģi apmācīja darbam šajā jomā, pastāstot par tīkla darbību, priekšrocībām, ilgtspējību un nozīmi. Sapulces laikā tika parakstīta Briseles deklarācija par Eiropas izcilākā tūrisma galamērķa ilgtspējību tūrismā.

Biedrības „Latgales kulinārā mantojuma centrs” vārdā vēlamies pateikties Tūrisma attīstības valsts aģentūrai (TAVA) par EDEN konkursa organizēšanu un iespēju piedalīties tajā, kā arī visiem 33 mūsu biedriem, kas pārstāv Latgales reģionu Eiropas kulinārā mantojuma tīklā. Šis ir visu mūsu kopīgais nopelns, kas dos mums lielāku iedvesmu strādāt vēl labāk, atbilstoši starptautiskajam mērogam kā izcilākais tūrisma galamērķis, kur tūrists jutīsies gaidīts, lolots un garšīgi paēdis! Lai labi garšo!

Biedrība „Latgales kulinārā mantojuma centrs”



Jauna aptauja

Decembris - 2024
P O T C P S S
  01
02
03
04
05
06
07 08
09
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23 24 25 26
27
28
29
30  

Dienas foto

  • Anatola Kauškaļa foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde