pirmdiena, 5. augusts, 2024Vārda diena: Arvils, Osvalds
crest1 crest2

Novadā vienādoti braukšanas tarifi

Pievienots: 14.09.2015

Sākot ar 2015. gada 14. un 15. septembri, reģionālo vietējo maršrutu autobusu tarifi vienādoti daļā bijušā Krāslavas rajona, kur sabiedriskā transporta pakalpojumus nodrošina SIA „Astašova” un „Robežnieki”. Šobrīd reģionālo autobusu pārvadājumos ir 24 dažādi tarifi, tādēļ to vienādošanas rezultātā braukšanas maksa, braucot dažāda garuma distances, vietām paliks nemainīga, samazināsies vai cituviet arī palielināsies.

Šobrīd bijušajā Krāslavas rajonā reģionālajos vietējos maršrutos sabiedriskā transporta pakalpojumus nodrošina trīs pārvadātāji. SIA „Robežnieki” apkalpotajos maršrutos tarifi tiks vienādoti no 14. septembra, SIA „Astašova” – no 15. septembra, bet SIA „Daugavpils AP” – no 1. oktobra. Autotransporta direkcija turpina darbu pie reģionālo vietējo maršrutu autobusu tarifu aprēķināšanas un saskaņošanas, tādēļ datumi, kad braukšanas maksas izmaiņas stāsies spēkā, atšķiras katra pārvadātāja apkalpotajos maršrutos.

Ņemot vērā to, ka SIA „Robežnieki” apkalpotajos maršrutos – teritorijā ārpus reģionālā nozīmes centra – maksa par braucienu starp pirmajām pieturvietām vēsturiski ir saglabājusies neatbilstoši zema, tarifu izlīdzināšanas rezultātā tā var pieaugt pat par 0,25 eiro, sasniedzot 0,35 eiro. Autobusa biļetes cena pieaugs, mērojot arī attālumu no septiņiem līdz 40 kilometriem, bet braukšanas maksa samazināsies, braucot distances, kas garākas par 40 kilometriem. Savukārt Krāslavas teritorijā, kur sabiedriskā transporta pakalpojumus nodrošina SIA „Astašova”, maksa par pirmajiem brauciena kilometriem pieaugs par pieciem eiro centiem, sasniedzot 0,50 eiro, bet pārējā SIA „Astašova” apkalpotajā bijušā Krāslavas rajona teritorijā, braucot attālumu starp pirmajām pieturvietām, biļetes cena paliks nemainīga. Mērojot attālumu no septiņiem līdz 33 kilometriem, brauciena maksa nedaudz palielināsies.

Vienādojot sabiedriskā transporta tarifus, iedzīvotāji par braucienu sabiedriskajā transportā maksās pēc vienādiem principiem neatkarīgi no vietas, kur tie atrodas. Tāpat iedzīvotājiem būs iespēja iegādāties abonementa biļeti, kas regulārajiem pasažieriem par braucienu sabiedriskajā transportā ļaus maksāt lētāk, un perspektīvā plānots ieviest arī vienotu biļeti braucienam gan ar vilcienu, gan autobusu.

Tarifu vienādošanas procesā ir izveidotas četras dažādas minimālās braukšanas maksas, kuru lielums ir atkarīgs no attīstības centra līmeņa. Maksa par brauciena pirmajiem kilometriem būs atšķirīga Rīgā, pārējās republikas nozīmes pilsētās, reģionālās nozīmes centros un pārējā valsts teritorijā. Tāpat plānots ieviest vienādu maksu par katru brauciena kilometru – braucienam no septiņiem līdz 33 kilometriem maksa būs viena, bet, sākot ar 33.kilometru, plānots cenas samazinājums.

Ņemot vērā to, ka reģionālajā maršrutu tīklā ir ap 7600 reisu ar vairāk nekā 6000 pieturvietu, lai noskaidrotu, par cik centiem mainās biļetes cena, braucot līdz katrai no šīm pieturvietām, aicinām iedzīvotājus sazināties ar attiecīgo pasažieru pārvadātāju uzņēmumu vai Autotransporta direkciju, rakstot uz e-pastu - atd@atd.lv, sociālajos tīklos „twitter” un „facebook” vai zvanot pa tālruni 67686499 un 67502869.

Zane Plone,
VSIA „Autotransporta direkcija”
komunikācijas speciāliste 


Jauna aptauja

Augusts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03 04
06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Dienas foto

  • Velobrauciens pa Krāslavu

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde