19.02.2016
Krāslavas savdabību veido gan neatkārtojamās dabas ainavas skaistums, gan novada vēsture, kas ir kopējās Latvijas un pasaules vēstures neatņemama sastāvdaļa. Tas veido uzskatu, ka Krāslava ir Latgales pērle, savukārt Latgale kopumā izceļas ne tikai ar savu savdabīgo kultūru, tas ietver arī reģionālās virtuves specifiku: gan latgaliešu tradicionālās receptes, gan receptes, ko izmantoja Latgales poļi, krievi, baltkrievi un arī ebreji. Sevišķi izceļas katoļu un vecticībnieku gavēņu/svētku raksturīgie ēdieni. Līdz ar to cittautiešu virtuves kopā ar latviešiem/latgaliešiem raksturīgo virtuvi veido daudzveidīgas un neatkārtojamas ēdienu garšas. Krāslavas Vēstures un mākslas muzejā var gūt izpratni par Krāslavas novada vēstures līkločiem, dažādu cilvēku likteņiem. 2007. gadā tika atklāta...