svētdiena, 4. augusts, 2024Vārda diena: Romāns, Romualda, Romualds
crest1 crest2

Robežniekos iedibina piemiņas kausu (video)

Pievienots: 14.10.2015

Zirgu rikšošanas sacensību „Krāslavas novada kauss 2015” programma Robežniekos sākās gan ar cita kausa izcīņu, kurā drīkstēja startēt tikai vietējā pagasta zirgu īpašnieku rikšotāji un braucēji. Jaunais kauss ir iedibināts, godinot šaipus savulaik praktizējuša vetfeldšera (vetārsta) un zirgkopja piemiņu. Vladislava Ļacka piemiņas kausa izcīņā piedalījās Marisela Jeromenoka, Tatjana Stagita, Josifs Mančinskis un Evelīna Koļeda, kura izcīnīja šo jauno balvu.

Četri rikšotāji vienlaikus skrejceļā – tā ir īpaša rozīnīte. Parasti esam raduši redzēt vienlaikus startējam divus, maksimums trīs rikšotājus. Jāatzīmē, ka šajās sacensībās katrs brauciens tika kaut kam veltīts. Rudens balvu izcīnīja Ilona Malahova no Ciblas novada, Draudzības balvu savā īpašumā ieguva Tatjana Avdejonoka no Dagdas novada, Senioru balvu (pēc rikšotāju vecuma) ieguva Sandra Soikāne no Ciblas novada, Latgales rikšotāju balva tika aizvesta uz Kaunatu – to izcīnīja Kristīne Stašule, Jaunzirgu balvas izcīņā vislabāk veicās Tatjanai Avdejonokai no Dagdas novada, Robežnieku pagasta balvu izcīnīja vietējais zirgkopis Josifs Mančinskis, bet Krāslavas novada kausu – Ilona Malahova. „Ķēves Gaipa” balvu izcīnīja Jeļena Stašule no Kaunatas.

Bija liels pārsteigums sagaidīt LLU zirgkopības mācību centra „Mušķi” vadītāju un asociēto profesoru Gunti Rozīti ar delegāciju. Viņš ir aktīvs Latgales rikšotāju programmas atbalstītājs un pasākuma laikā uzrunāja klātesošos, ieskicējot cerīgu nākotni rikšotāju sporta attīstībai Latgalē.

Pasākuma rīkotāji – Krāslavas novada dome, Robežnieku pagasta pārvalde, Robežnieku pagasta rikšotāju entuziasti Josifs Mančinskis ar ģimeni un zemnieku saimniecība „Guntiņi” bija krietni pastrādājuši, lai izdotos aizraujošas sacensības. Pasākuma vadīšana tika uzticēja asprātīgajam komentētājam, zirgu sporta azartiskajam līdzjutējam Anatolam Viškuram. Rikšotāju sacensību vērotāji tika cienāti ar karstu tēju un siltām pankūkām, kas dzestrajā rudens dienā palīdzēja sasildīties. Bērni labprāt vizinājās ar ponijiem, starplaikos skanēja dziesmas pagasta sieviešu ansambļa izpildījumā un tika prezentētas krāšņas čigānu dejas, ar kurām iepriecināja vietējo bērnu kolektīvs.

Pasākuma sponsoru pulkā: SIA „Vita V”, „Optima D”, „GSK”, asociācija „Latgales rikšotājs”, Krāslavas novada dome un Robežnieku pagasta pārvalde.

Juris Roga

Videosižets par pasākumu: https://youtu.be/vE8nblHhQjI



Jauna aptauja

Augusts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Dienas foto

  • Velobrauciens pa Krāslavu

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde