svētdiena, 4. augusts, 2024Vārda diena: Romāns, Romualda, Romualds
crest1 crest2

Gandarījums par paveikto

Pievienots: 26.10.2015

Jau labu laiku Krāslavā darbojas akciju sabiedrības „NIDL” ražotne „Zelta grauds” - gofrēta kartona un gofrēta kartona iepakojuma ražošanas cehs. A/s „NIDL” valdes locekle Inga Zemniece pastāstīja, ka uzņēmuma mērķis ir kvalitatīvu pakalpojumu sniegšana gofrēta iepakojuma ražošanas tirgū, kurā „NIDL” strādā kopš 2005. gada.

Šobrīd uzņēmuma lielākie klienti Krāslavas novadā ir a/s „Krāslavas piens”, Kaplavas pagasta zemnieku saimniecība „Erlain”, ar kuru uzņēmums ļoti cieši sadarbojas, kā arī Ūdrīšu pagasta zemnieku saimniecība „Kurmīši”. Protams, uzņēmumam ir plašs klientu loks arī Daugavpilī, Rēzeknē un varētu teikt - visā Latgales novadā. Šobrīd „NIDL” raugās uz Rīgas pusi, un tur jau ir atrasti jauni klienti. Klienti ir arī ārpus valsts robežām - Lietuvā un Baltkrievijā. Uzņēmums piedāvā daždažādus transportēšanas iepakojumus, kā arī piedāvā iepakojumu dažādai produkcijai: gan konditorijai, gan stikla tarai, kā arī konserviem, saldējumam un citai produkcijai, ko cilvēks vien spēj iedomāties iepakot. Saviem klientiem tas piedāvā arī konsultācijas kartona markas izvēlē, gofrēta iepakojuma projektēšanu, kastes konstrukciju, dizaina izstrādi un ražošanu, produkcijas piegādi. Ir iespēja pasūtīt un izgatavot starplikas, ar kurām kastē atdalīt pudeles. Vārdu sakot, jebkuras idejas, ko klients vēlas, uzņēmumā gatavi kopīgi apspriest, izdomāt un novest līdz gatavam izstrādājumam.

Savā ražošanas cehā Krāslavā uzņēmums nodarbina septiņus strādniekus. Inga Zemniece uzsvēra: „Esam atvērti jaunam darbaspēkam, jauniem darbiniekiem, jo darbs cehā nav viegls - tas ir fiziski smags. Jauniešus esam gatavi arī apmācīt. Esam lepni, ka nodrošinām visas sociālās garantijas un spējam nodrošināt arī atalgojumu, kas ir lielāks par Latgalē vidējo šajā nozarē.

Mūsu uzņēmums ir Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) biedrs, cenšamies aktīvi piedalīties tās darbā gan ar savām zināšanām, gan ar savām idejām. Mums ir iespēja piedalīties likumu izstrādē - iesniedzam savas idejas Tirdzniecības un rūpniecības kamerai, kas savukārt šīs idejas virza tālāk valdībā. Līdz ar to mums ir iespēja ņemt dalību tajā, kas mums ir ļoti svarīgs, - uzņēmējdarbības procesā.”

Mūsdienās daudzi uzņēmēji savu biznesu vēlas veidot un attīstīt lielpilsētās, arī Inga vada uzņēmumu Daugavpilī, ne tikai Krāslavā. Un vislielākais gandarījums viņai ir redzēt, ka spēj nodrošināt darbavietas Krāslavā, kur biežāk nekā Daugavpilī nākas dzirdēt runājam par to, ka nav, kur strādāt, ka jauniešiem nav, kur sevi pierādīt.

„Man tiešām ir liels prieks, ka tieši Krāslavā spējam radīt darbavietas jauniem cilvēkiem,” turpina Inga. „Novēlu visiem kolēģiem biznesā, lai jums būtu gandarījums ne tikai par to, ka tiek sasniegti biznesa un personīgie mērķi, bet arī par to, ka spējat nodrošināt darbavietas jaunajai paaudzei, lai viņi neskatās uz ārzemēm bet paliek Latvijā, savā novadā.”

Juris Roga,
autora foto



Jauna aptauja

Augusts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Dienas foto

  • Velobrauciens pa Krāslavu

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde