17.06.2016
Var ilgi caurskatīt interneta un medicīnisko žurnālu lappuses, bet tā arī nesaprast, kāpēc ar vienu un to pašu holesterīna līmeni vienam cilvēkam tiek rekomendēta ārstēšana visa mūža garumā, bet citam – vispār nekas vai arī tikai mērenas izmaiņas uzturā. Lieta ir tāda, ka katra cilvēka holesterīna norma ar atkarīga no sirds un asinsvadu slimību riska. Savukārt sirds un asinsvadu slimību risks katram pacientam ir savs. Nedaudz par pašu holesterīnu Asinīs cirkulē divi galvenie “tauku” veidi: holesterīns un triglicerīdi. Ārsti bieži vien “taukus” sauc par lipīdiem Ar uzturu organismā galvenokārt nokļūst triglicerīdi. Holesterīns organismā ar uzturu nokļūst salīdzinoši mazā daudzumā. Lielākais holesterīna daudzums, kas atrodas mūsu organismā, sintezējas aknās, tāpēc pat ja pilnīgi izslēgt...