sestdiena, 3. augusts, 2024Vārda diena: Augusts
crest1 crest2

Krāslavas Sporta skolas ēka ir demontēta. Kur tagad trenējas mūsu sportisti?

Pievienots: 20.04.2016

Kad mūsu pilsētā tika demontēta sporta skolas ēka, cilvēki sociālajos tīklos sāka aktīvi apspriest šo notikumu. Kāpēc šī ēka tika nojaukta? Kas tagad būs šajā vietā? Sporta skolas ēka - tā ir mūsu vēsture un mūsu atmiņas! Sportisti palikuši bez jumta virs galvas! Kur tagad notiks treniņi?

Neskatoties uz to, ka „Krāslavas Vēstis” jau publicēja informāciju par vecās ēkas demontāžu un jaunas sporta zāles celtniecību blakus Krāslavas pamatskolai, par sporta skolas pagaidu atrašanās vietu sakarā ar tās ēkas nojaukšanu, kā arī par to, kur notiks sportistu treniņi, pēc komentāriem nolēmām vērsties pie Krāslavas Sporta skolas direktora Viktora Beinaroviča.

- Direktor, gribam dzirdēt no pirmavota, vai tiešām Krāslavas sportisti jūtas aizskarti un viņiem nav vietas, kur trenēties?

- Gribu uzsvērt, ka šāvēju, slēpotāju, basketbolistu un futbolistu treniņus sporta skolas pārcelšanās nekādā veidā nav ietekmējusi, viņi arī pirms tam darbojās citviet. Pārmaiņas būs vieglatlētu, cīkstoņu treniņu grafikā un skolas administrācijas darba grafikā. Administrācija tika izmitināta kultūras namā, par ko gribu pateikties KN kolektīvam, kas piedāvāja mums savas telpas un palīdzēja pārvadāt un izvietot mēbeles. 

Cīkstoņu sekcija pārcelta uz ēku slimnīcas teritorijā. Īsā laikā tur tika paveikts remonts. Sportistu rīcībā ir atsevišķas dušas telpas un garderobes zēniem un meitenēm, kā arī liela telpa, kur tika izvietots cīkstoņu paklājs. Kā atzinās paši cīkstoņi, tagadējie apstākļi viņiem ir daudz labāki nekā tie, kas bija vecās sporta skolas telpās. Viņi pat joko, ka vēl padomās, vai būs vērts pārcelties uz jauno sporta zāli, kad tā tiks uzbūvēta.

Vieglatlēti trenējas Krāslavas pamatskolas un Poļu pamatskolas sporta zālē, par ko gribu pateikties šo iestāžu administrācijai, jo tika mainīts esošais nodarbību grafiks, kā arī bija jānodrošina iespējas mūsu sportistu treniņiem.

Protams, mēs ļoti gaidām jaunu sporta zāli, esmu pārliecināts, ka mūsu vieglatlēti ir pelnījuši, lai viņiem tiktu nodrošināti vislabākie apstākļi treniņiem. Krāslava ir slavena ar saviem vieglatlētiem, tādiem sportistiem kā Juris Silovs, Valentīna Gotovska, Andrejs Tolstiks, Ilze Gribule, Ineta Radeviča. Gribētos, lai mūsu jaunākā paaudze turpinātu šīs tradīcijas.

- Daži krāslavieši uzskata, ka sporta skolas ēku varētu izremontēt, nevis demontēt.

- Bez šaubām, šī ēka sniedza savu ieguldījumu sporta attīstībā Krāslavas pilsētā. Taču tieši mēs, treneri un sportisti, vislabāk zinām, ka tā pakāpeniski sabruka. Meiteņu garderobē un zēnu tualetē lietus laikā no griestiem tecēja ūdens. Gan no sporta zāles, gan no citu telpu sienām nobira apmetums, un kosmētiskais remonts vairs nepalīdzētu uzlabot šo situāciju. Pirms dažiem gadiem sporta skolas ēku apskatīja profesors, viens no Rīgas Tehniskās universitātes slavenākajiem pasniedzējiem. Viņš secināja, ka remontēt šo celtni ir bezjēdzīgi.

Protams, pārcelšanās process vienmēr ir sarežģīts un neērts, taču mēs esam gatavi nedaudz paciesties, jo zinām, ka mūs gaida pozitīvas pārmaiņas. Saprotam - lai kaut ko iegūtu, vienmēr ir nepieciešams arī kaut ko ziedot.

- Paldies par komentāru!

Elvīra Škutāne, autores foto

 


Jauna aptauja

Augusts - 2024
P O T C P S S
  01 02 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Dienas foto

  • Velobrauciens pa Krāslavu

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde