piektdiena, 2. augusts, 2024Vārda diena: Normunds, Stefans
crest1 crest2

Aizkraukles pašvaldība attīsta sadraudzību ar Krāslavas novadu

Pievienots: 30.09.2016

Ir notikusi Aizkraukles novada domes speciālistu jau trešā vizīte Krāslavas novadā. Šoreiz akcents tika likts uz kultūras sfēru - bija ieradušies Aizkraukles novada kultūras jomas darbinieki: kultūras nama administrācija, muzeja direktore, tūrisma speciālisti, mākslas skolas darbinieki, kuri šeit gribēja redzēt līdzīgas organizācijas, satikties ar saviem kolēģiem Krāslavā, apmainīties pieredzē, arī apskatīties Latgales krāšņo dabu, kultūrvēsturiskos pieminekļus un citus objektus, šoreiz arī ārpus Krāslavas - Indrā.

Pēc savstarpējas iepazīšanās un Krāslavas Kultūras  nama apskates viesi devās uz Amatu māju, tālāk jau uz  Krāslavas Romas katoļu  baznīcu un Daigas Lapsas mākslas istabu. Indrā ciemiņus sagaidīja pagasta pārvaldniece Ērika Gabrusāne. Viesiem bija liela interese par aušanas darbnīcu, viņi apmeklēja arī Tautas namu, kur noskatījās deju kopas ,,Labvakar” priekšnesumu, pārgāja pa tiltu pāri ezeram un gājēju tiltu pāri dzelzceļam, apmeklēja ,,Tēvijas parku” un topošo ,,Laimes muzeju”, uzkāpa tā saucamās luterāņu baznīcas tornī, augšā cenšoties saprast, uz kuru pusi ir Baltkrievija. Atgriežoties Krāslavā, viņi ienāca Andreja Gorgoca mākslinieku mājā, apmeklēja Krāslavas  Vēstures un mākslas muzeju, Krāslavas novada Tūrisma informācijas centru un dažus dabas objektus.

,,Šīs vizītes mērķis bija arī aprunāties par nākotnes sadarbības formām,” uzsvēra Aizkraukles novada domes priekšsēdētāja vietniece Anta Teivāne: ,,Es domāju, ka mēs noteikti varētu apmainīties tautas mākslas kolektīviem, satikties mūsu pilsētas svētkos. Šodien delegācijā ir muzeja direktore, kura ir aktīva izstāžu rīkotāja Aizkraukles pilsētas izstāžu zālēs, un, es domāju, mēs varētu arī mainīties ar izstādēm. Šodien mēs apmeklējām daudzus objektus, un personiskie kontakti vienmēr rada drošu pamatu tam, ka arī reāla darbība dzīvē patiešām notiks. Ja satiekas tikai domes priekšsēdētāji, tad vēl nekas nenotiek, jo cilvēkiem ir jāredz vienam otru vaigā. Ir jāredz reāli, kāda situācija ir uz vietas, un tikai tad var rasties daudz dažādas idejas nākotnes sadarbībai.

Aizkraukliešiem ir interese par jūsu pilsētu un Krāslavas novada Tūrisma informācijas centra materiāli novietoti redzamā vietā mūsu Tūrisma informācijas punktā.  Es domāju, ka mēs varētu organizēt arī ekskursijas, pieredzes apmaiņas braucienus citu sfēru pārstāvjiem, piemēram, skolotājiem, inženieriem, komunālo pakalpojumu sniedzējiem un citiem.

Aizkraukles pašvaldībai ir noslēgti sadarbības līgumi ar pilsētām, kuras atrodas ārpus Latvijas, bet ne ar vienu pilsētu Latvijā vēl tāds līgums nav noslēgts. Iespējams, ka mēs varētu noslēgt pirmo tādu līgumu tieši ar Krāslavu, kurā var paredzēt šīs sadarbības sfēras, un jau kā projekta partneri apmainīties ar dažādiem kultūras pasākumiem, izstādēm, veidotu sadraudzību starp tautas mākslas kolektīviem, izglītības jomā, arī dažādās saimnieciskās jomās. Šāds līgums būtu pamats katrai iestādei savā plānā un budžetā ielikt konkrētus mērķus un nepieciešamo naudu. Protams, ka attālums ir liels, bet tam savi plusi. Mēs jau pirmajā vizītē konstatējām, ka esam pietiekamā attālumā, lai mēs nebūtu tieši konkurenti. Jo, kā jau tas latviešiem ir, kaimiņš uz kaimiņu mazliet šķībi skatās. Dzīvojam nosacīti dažādos reģionos, ir pietiekami lielas atšķirības, lai cilvēkam būtu interesanti atbraukt uz Latgali, vai Aizkraukli, katrā vietā citādāk.”

Juris Roga,
autora foto



Jauna aptauja

Augusts - 2024
P O T C P S S
  01 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Dienas foto

  • Velobrauciens pa Krāslavu

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde