Anatola Kauškaļa foto
Pievienots: 09.06.2017
Starptautiskā kulinārā mantojuma festivāla – Gurķu svētku ietvaros, kas notiks 2017. gada 22. jūlijā plkst. 17.00 Krāslavas grāfu Plāteru pils kompleksā (Pils iela 2-8, Krāslava) tiek organizēts konkurss „Labākais gurķu ēdiens”. Konkursā piedalās ēdieni, kuru galvenā pamatsastāvdaļa ir GURĶIS (ne mazāk kā 60%).
Konkursa „Labākais gurķu ēdiens”
NOLIKUMS
1. Konkursa apraksts
1.1. Konkurss „Labākais gurķu ēdiens” (tālāk tekstā – konkurss) tiek organizēts Starptautiskā kulinārā mantojuma festivāla – Gurķu svētku ietvaros, kas notiks 2017. gada 22. jūlijā plkst. 17.00 Krāslavas grāfu Plāteru pils kompleksā (Pils iela 2-8, Krāslava).
1.2. Pasākumu organizē biedrība „Kulinārā mantojuma centrs” sadarbībā ar Krāslavas novada domi un Krāslavas novada TIC.
1.3. Konkursa mērķis ir popularizēt un attīstīt gurķu ēdienu gatavošanas tradīcijas, izmantojot gurķi kā ēdiena pamatsastāvdaļu, kā arī veicināt Krāslavas kā gurķu pilsētas atpazīstamību.
1.4. Konkursā piedalās ēdieni, kuru galvenā pamatsastāvdaļa ir GURĶIS (ne mazāk kā 60%).
2. Konkursa dalībnieki
2.1. Piedalīties konkursā tiek aicināti Krāslavas novada pagasti, Krāslavas novada mājražotāji, Krāslavas novada ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji, Latgales reģiona un Vitebskas apgabala kulinārā mantojuma uzņēmumi, kā arī visi, kuriem patīk gatavot ēdienus un eksperimentēt virtuvē.
2.2. Viens dalībnieks konkursā var piedāvāt ne vairāk par 2 gurķu ēdieniem.
3. Konkursa norises kārtība un uzvarētāju noteikšana
3.1. Konkursa dalībniekiem jāpiesakās līdz 10.jūlijam, nosūtot pieteikuma anketu uz e-pastu tic@kraslava.lv.
3.2. Konkursa norises dienā - 22. jūlijā līdz plkst. 16.45, dalībniekiem ir jāierodas Krāslavas novada TIC (Pils iela 2), lai noskaidrotu savu atrašanās vietu pils pagalma teritorijā. Dalībniekiem obligāti ir jāiekārto vieta un jānoformē gurķu ēdiens līdz plkst.17.00.
3.3. Labākos ēdienus izvēlēsies neatkarīga žūrija (provizoriski no plkst. 17.20 līdz 18.00), apmeklējot katru dalībnieku un novērtējot konkursam piedāvāto gurķu ēdienu, piešķirot vērtējumu 8 punktu apjomā saskaņā ar 4 kritērijiem: ēdiena garša, noformējums, prezentācija - pasniegšana, oriģinalitāte.
Par katru kritēriju žūrijas dalībnieks var piešķirt maksimāli 2 punktus. Uzvarētājs būs tas, kurš iegūs žūrijas kopvērtējumā vislielāko punktu skaitu. Dalībniekam arī ir jāprezentē sava sagatavotā ēdiena recepte.
3.4. Konkursa laikā uzņemtās fotogrāfijas un video konkursa organizatori tiesīgi izmantot pēc saviem ieskatiem, nesaskaņojot to ar attēlā redzamo personu.
4. Uzvarētāju apbalvošana
4.1. Konkursa pirmo trīs vietu ieguvēju apbalvošana notiks 22. jūlijā plkst. 20.00 Krāslavas estrādē.
4.2. Uzvarētāji tiks apbalvoti ar dāvanu kartēm: par 1.vietu - 100 EUR vērtībā, par 2.vietu – 70 EUR vērtībā, par 3.vietu – 40 EUR vērtībā. Dāvanu kartes uzvarētāji varēs realizēt Latgales kulinārā mantojuma un amatnieku izstrādājumu veikalā: Pils iela 2, Krāslavā.
5. Kontaktinformācija
5.1. Ja rodas jautājumi par konkursa norisi, lūgums vērsties Krāslavas novada Tūrisma informācijas centrā (Pils ielā 2), uzdot elektroniski pa e-pastu tic@kraslava.lv vai zvanot pa tālr. 26395176.
LAI LABI GARŠO!
Decembris - 2024 | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
P | O | T | C | P | S | S |
01 | ||||||
02 |
03 |
04 |
05 |
06 |
07 | 08 |
09 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |