06.11.2017
Rozītes un margrietiņas, krizantēmas un samtenes, mušmires, čiekuri, lapiņas un groziņi, kā arī krāšņi pāvi un gulbji – pilnīgi visu pat nav iespējams uzskaitīt. Un to visu rada Elvīras Mihailovičas, dekoratīvās dārzeņu un augļu griešanas meistares, prasmīgās rokās. Nesen Krāslavas novada Centrālajā bibliotēkā notika meistarklase, kur sievietes speciālista vadībā apguva karvinga mākslu. Karvings tulkojumā no angļu valodas nozīmē „izgriešana”. Kulinārijā tā ir augļu un dārzeņu griešanas māksla, kas radusies Āzijas dienvidaustrumos. Japānas pavāri ielika dažādas lapas māla traukā, kurā pasniedza ēdienu. Viņi ievēroja, ka īpašs lapu salikums piešķir ēdienam pievilcību, un sāka pilnveidot prasmi mākslinieciski griezt augļus un dārzeņus. Ar griešanas mākslu Elvīra aizrāvās pirms sešiem...