23.01.2018
Cilvēki iepazīst kultūras, izzinot vēsturi, aplūkojot senus priekšmetus un fotogrāfijas, klausoties cilvēku atmiņu stāstus un lasot grāmatas. Viss minētais raisa emocijas, uzjunda atmiņas un ļauj nokļūt senu notikumu virpulī. Taču mūsdienās aizvien iecienītāka ir vēstures izgaršošana, ko ļauj piedzīvot tūrisma uzņēmēji, kas piedāvā kulinārā mantojuma ēdienus. Īpaši aktuāls ir Latgales kulinārā mantojuma piedāvājums – maize, sieri, dažādi gaļas ēdieni, konditorejas izstrādājumi, tējas un stiprāki dzērieni. Latgale ir izdaudzināta kā viesmīlīgs novads, kur galdi lūst aiz ēdienu pārpilnības, nevienā Latgales mājā viesis nepaliek badā. Latgales kulinārais mantojums ir bagāts un daudzveidīgs, to ietekmējusi reģiona daudznacionālā vide. Jau vairākus gadus Krāslavā veiksmīgi darbojas biedrība...