12.03.2018
Bieži vien uzņēmēji, kas ražo pārtikas produktus (mājražotāji, piemājas, zemnieku saimniecības, lielie pārtikas uzņēmumi), eksperimentē, jo vēlas ražot to, kā citiem nav. Nozares pārstāvji arvien biežāk vēršas pie zinātniekiem pēc palīdzības, izstrādājot konkurētspējīgus un veselīgus produktus no vietējām izejvielām - gan augu, gan dzīvnieku valsts izcelsmes. Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Pārtikas tehnoloģijas fakultātes docente, uzņēmēja, vadošā pētniece Ilga Gedrovica uzsver, ka Latvija var iekļūt globālajā tirgū tikai ar nišas produktiem – ar ko oriģinālu un kvalitatīvu. Arī šobrīd LLU pētnieki strādā pie vairākiem jauniem produktiem. Šādu uzņēmēju un zinātnieku sadarbību veicinājuši Eiropas Savienības projekti, kas paredz atbalstu jaunu produktu ražošanai tiem, kuri...