Jura Rogas foto
Pievienots: 12.03.2018
Bieži vien uzņēmēji, kas ražo pārtikas produktus (mājražotāji, piemājas, zemnieku saimniecības, lielie pārtikas uzņēmumi), eksperimentē, jo vēlas ražot to, kā citiem nav. Nozares pārstāvji arvien biežāk vēršas pie zinātniekiem pēc palīdzības, izstrādājot konkurētspējīgus un veselīgus produktus no vietējām izejvielām - gan augu, gan dzīvnieku valsts izcelsmes.
Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Pārtikas tehnoloģijas fakultātes docente, uzņēmēja, vadošā pētniece Ilga Gedrovica uzsver, ka Latvija var iekļūt globālajā tirgū tikai ar nišas produktiem – ar ko oriģinālu un kvalitatīvu. Arī šobrīd LLU pētnieki strādā pie vairākiem jauniem produktiem. Šādu uzņēmēju un zinātnieku sadarbību veicinājuši Eiropas Savienības projekti, kas paredz atbalstu jaunu produktu ražošanai tiem, kuri talkā aicina zinātniekus.
Ikvienam interesentam arī Krāslavā ir iespēja klātienē uzzināt par tendencēm pārtikas jomā, par sadarbības modeļiem un dzirdēt reālus pieredzes stāstus, kā arī uzdot sev aktuālos jautājumus, nodibināt kontaktus vai plānot konkrētu sadarbību.
2018. gada 21. martā no plkst. 10.00 līdz 12.00 Skolas ielā 9 (3.st. zālē), Krāslavā notiks tikšanās ar LLU zinātnieci Ilgu Gedrovicu, ko organizē Krāslavas novada dome sadarbībā ar Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centru.
Savu dalību seminārā lūdzu pieteikt līdz 20. martam, rakstot uz e-pasta adresi inta.murane@kraslava.lv vai zvanot pa tālr. 29278741.
Inta Murāne,
LPR Latgales uzņēmējdarbības centra konsultante
Novembris - 2024 | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
P | O | T | C | P | S | S |
01 |
02 | 03 | ||||
04 |
05 |
06 |
07 |
08 |
09 | 10 |
11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |