trešdiena, 24. jūlijs, 2024Vārda diena: Krista, Kristiāna, Kristiāns, Kristīne
crest1 crest2

Vairāk nekā 100 cilvēki piedalījās velobraucienā pa Daugavas lokiem un Krāslavu

Pievienots: 23.07.2024

20. jūlijā Krāslavas pilsētas svētku ietvaros veiksmīgi noritēja velobrauciens „Izbaudi dabu un izjūti Krāslavas pilsētas šarmu”, kuru organizēja Krāslavas novada Tūrisma informācijas centrs (TIC). Braucienā piedalījās 103 dalībnieki no Krāslavas, Dagdas, Daugavpils, Rēzeknes, Ogres, Rīgas, Valmieras un citurienes.

Dalībnieku vidū bija klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis, kurš ir galvenās balvas (velosipēda) sponsors, kā arī kopā ar visiem brauca Krāslavas novada pašvaldības priekšsēdētājs Gunārs Upenieks.

Maršruta garums bija 12,5 km. Velobrauciena starts tika dots pie Krāslavas Kultūras nama, tālāk grupa brauca pāri tiltam uz Priedaini, turpinot ceļu pa Dārza un J. Jaunsudrabiņa ielu, pa asfaltu uz Kaplavas pusi līdz pagriezienam pa labi. Tālāk braucām pa mežu ar burvīgu skatu uz Daugavu, kamēr tikām līdz Priedaines skatu tornim, kur bija ieplānota neliela atpūta.

Pēc atpūtas sākās velobrauciena otrā daļa – izjūti Krāslavas pilsētas šarmu! Braucām atkal pa tiltu pār Daugavu, tad pa Grāfu Plāteru ielu, pa jauno tiltu Raiņa ielā un līdz Rēzeknes ielai, tālāk maršruts veda garām pilsētas kapiem līdz Latgales ielai. Ceļš pa Latgales ielu ved gandrīz visu laiku no kalna līdz Vienības ielai, un tad pa labi līdz centrālajam laukumam, kur arī bija velobrauciena finišs.

Finišā velobrauciena dalībniekus gaidīja dažādu balvu, t. sk. skaitā arī galvenās balvas – velosipēda izloze. Lai visi velobrauciena dalībnieki varētu pretendēt uz galveno balvu, tika piedāvāts velosipēdu izlozēt pirmo. Tā kā velosipēda sponsors ir klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis, tad viņš arī tika uzaicināts no 103 lapiņām ar dalībnieku vārdiem un uzvārdiem, izvilkt vienu. Par laimīgo velosipēda īpašnieku ir kļuvis krāslavietis Jānis Vorošilovs, kurš atzinās, ka šādā pasākumā piedalījās pirmo reizi un nemaz necerēja uz šādu veiksmi.

Tālāk tika izlozētas desmit balvas, kuras sponsorēja Krāslavas peldbaseins, atpūtas komplekss „Adamova”, biedrība „Latgales kulinārā mantojuma centrs”, Krāslavas veikparks jeb „Xwake Krāslava”, Krāslavas Amatniecības centra stikla dekoru meistare Elvīra Škutāne un keramiķu Pauliņu darbnīca, zirgu sēta „Klajumi”, ZS „Kurmīši” un kafejnīca Fon Bubert.

Krāslavas novada TIC kolektīvs pateicas visiem velobraucējiem par dalību pasākumā, visiem sponsoriem, kā arī Krāslavas novada pašvaldības policijai par kārtības nodrošināšanu un ceļa satiksmes regulēšanu un Krāslavas sporta skolas medmāsai Irēnai Evartei par klātbūtni velo pasākumā.

Tatjana Kozačuka
Krāslavas novada TIC vadītāja
Jurija Rogas foto
Fotogalerija


Jauna aptauja

Februāris - 2031
P O T C P S S
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28  

Dienas foto

  • Anatola Kauškaļa foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde