otrdiena, 15. oktobris, 2024Vārda diena: Eda, Hedviga, Helvijs
crest1 crest2

Kalniešu pagasta bibliotēkā saruna par mājās gatavotām burciņām ar sagatavēm

Pievienots: 14.10.2024

Jebkura mājsaimniece zina, ka mājās gatavotie produkti ir daudz garšīgāki par veikalā nopērkamajiem, nemaz nerunājot par to, ka tie ir daudz lētāki. Tāpēc dārzeņu un augļu konservēšanas tēma šobrīd ir aktuāla ne vienam vien bibliotēkas lasītājam.

9. oktobrī Kalniešu pagasta bibliotēkā notika pasākums „Mana brīnišķīgā burciņa”, uz kuru tika aicināts ikviens, kuru tas interesēja. „Ieejas biļete” bija burciņa ar paštaisītajām sagatavēm, kuras pasākuma laikā noteikti bija jānogaršo.

Mājas sagatavju izstāde izvērtās daudzveidīga un ļoti garšīga. Bija tradicionālas tomātu, gurķu un paprikas sagataves, taču bija arī „pārsteigumi”: „Sievasmātes mēles” salātu degustācijas laikā visi saprata to nosaukuma būtību. Baklažānu uzkoda, marinēts ķirbis ar krustnagliņām un paprika sinepju mērcē ieinteresēja ikvienu. Marinētās cūku sēnes bija vienkārši neticamas. Un šī ir tikai viena daļa no degustācijas izstādes.

Izstādes otrajā daļā tika prezentēti dažādi ievārījumi. Šeit izmēģinājām ievārījumu no plūmēm, upenēm, bumbieriem ar āboliem un banāniem, ābolu mērci ar iebiezināto pienu, plūmju „Nutello”. Bija arī “mistērijas burciņa”, kurā bija ievārījums no piemājas dārzā Kalniešos augušās melones.

Pasākumam tika organizēta tematiska grāmatu izstāde ar tādu pašu nosaukumu „Mana brīnišķīgā burciņa”.

Pasākuma viesdalībniece bija saimniece no Indras – Valentīna Bārtule. Valentīna iepazīstināja ar dažādu sagatavju receptēm un pastāstīja par saviem „knifiem” to pagatavošanā. Degustācijas laikā izmēģinājām marinētu speķi, dažādas mērces, priežu čiekuru ievārījumu un daudz, daudz citu garšīgu lietu.

Tikšanās laikā uzzinājām, kā pagatavot iecienītākos dzērienus, dārzeņu un augļu konservēšanas receptes, cik ātri un garšīgi var pagatavot augļus, ogas un dārzeņus, lai nodrošinātu ģimeni ar vitamīniem visam gadam.

Tikšanās dalībnieki viens otram novēlēja veiksmīgas un garšīgas sagataves, pilnus pagrabus rudenī, bet tukšas burkas un jaunas receptes pavasarī. Lai katrai mājsaimniecei ir savs garšīgs un unikāls šedevrs.

Marija Dilba,
Kalniešu pagasta bibliotēka vadītāja
Autores foto



Jauna aptauja

Jūnijs - 2031
P O T C P S S
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde