sestdiena, 31. augusts, 2024Vārda diena: Aigars, Vilma
crest1 crest2

Jauniešu Mazās Tirgus ielas svētki Krāslavā

Pievienots: 30.08.2024

25. augusta pēcpusdienā Dagdas Jauniešu iniciatīvu centra (JIC) aktīvākie apmeklētāji devās uz Krāslavu, lai piedalītos Jauniešu Mazās Tirgus ielas svētkos. Iebraucot Krāslavā, sajutām, ka vakars būs silts un saulains, kas padarīs pasākuma vietu vēl omulīgāku, un, nu, pasākums sākās!      

Svētku programmā bija iekļautas daudzveidīgas aktivitātes, kas deva jauniešiem iespēju demonstrēt savus talantus un jaukā, omulīgā vidē kopīgi pavadīt brīvo laiku.  

Jauniešu izpildītāju mūzikas pavadīti piedalījāmies dažādās aktivitātēs. Digitālajā teltī varējām iepazīt futbola videospēli un dalīties pieredzē par lietderīga brīvā laika pavadīšanas iespējām Dagdā un tās apkaimē, kas veicinātu mūsu novada jauniešu sadarbību. Citās darbošanās stacijās  uzspēlējām galda un lielformāta spēles vai arī parādījām savas glezniecības prasmes kopīga mākslas darba veidošanā. Savukārt  debatēs, kur runāja jaunatnes jomas profesionāļi, varējām paplašināt redzesloku par lietderīga brīvā laika pavadīšanas iespējām mūsu novadā. Piemēram: uzzinājām par Krāslavas novada Kultūras un tūrisma pārvaldes aicinājumu  uz sarunu  “Ienāc kultūrā”, kas palīdzētu stiprināt sadarbību saistītu ar jauniešiem interesējošo pasākumu organizēšanu, aktualitātēm kultūras jomā, iesaisti pasākumos; papildinājām zināšanas par iespējām plašajā projektu pasaulē; paplašinājām priekštatu par bibliotēkas un  vietējo mūsu novada jauniešu biedrību un jauniešu centru piedāvātām vērtīgām iespējām. Laiks ritēja nemanot, jo  visu laiku bijām aizrautīgā darbošanās. Starp aizraujošajām aktivitātēm bija iespēja atpūsties un atjaunot spēkus, mielojoties ar picu  un dažādu garšu sulām, kā arī cienājoties ar popkornu un cukurvati.                       

Īpašu  svētku noskaņu radīja jauniešu muzikālo grupu priekšnesumi, kas apvija visu ielu, tās apkārtni un saliedēja mūs kopā! Liels prieks bija redzēt, kā grupas ar degsmi atbalsta viena otru un rada spēcīgu pozitīvās enerģijas lādiņu.                                      

Esam pateicīgi Krāslavas  novada jauniešiem un Krāslavas Māmiņu klubam par pasākuma organizēšanu un aicinājumu tajā piedalīties. Mums bija patiess prieks pavadīt jauko un lietderīgo vakaru kopā ar jums, un  lai šis pasākums pārtop par skaistu tradīciju, kuru turpināsim arī nākotnē!

Kristija Eta Rutka,
Dagdas JIC brīvprātīgā jauniete, pasākuma dalībniece
Autores foto



Jauna aptauja

Maijs - 2026
P O T C P S S
  01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Dienas foto

  • Ievārījuma svētki Indrā

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde