ceturtdiena, 17. oktobris, 2024Vārda diena: Gaits, Karīna
crest1 crest2

Dagdas vidusskolā projekts „Ripo” sācis „ripot”

Pievienots: 17.10.2024

Jau otro gadu Dagdas vidusskolā, pateicoties izsludinātajam Krāslavas novada pašvaldības jauniešu iniciatīvu projektu konkursam, atbalstot skolēnu iniciatīvu, tiek realizēti skolēnu pašpārvaldes rosināti projekti, šogad tas ir projekts „Ripo”.

Sadarbojoties, konsultējoties un veiksmīgi rodot risinājumu, pie skolas tika uzcelta velosipēdu novietne. Projekta tapšanā iesaistījās 8.-9. klases skolēni, mājturības un tehnoloģiju skolotājs un skolas tehniskais personāls.

Pašpārvaldes dalībnieki veica aptauju un sarunas ar 6.-9. klašu skolēniem par viņiem nepieciešamajiem remontdarbiem skolas vides labiekārtošanā, lai apzinātu nepieciešamību labiekārtot velosipēdu un skrejriteņu novietni pie skolas un atrašanās vietas izvēli.

Projekta mērķis bija veicināt prasmi plānot, darboties komandā, ko skolēni veiksmīgi paveica. Uzsākot darbu pie projekta, visi iesaistītie zēni kopā ar mājturības un tehnoloģiju skolotāju Aigaru Viguli gan izvēlējās, gan sagatavoja vietu novietnes uzstādīšanai, gan, atsākot darbu septembrī, kopā krāsoja, stiprināja un uzstādīja objektu. Tas noteikti sekmēja skolēnu pieredzes gūšanu praktisku darbu veikšanā un, ieguldot savu darbu, gūt reālu pienesumu skolas vides labiekārtošanā.

Pozitīvi ir tas, ka iesaistītie skolēni sadarbojās savā starpā, arī ar skolotāju un tehniskajiem darbiniekiem. Piemēram, celtniecības materiālu sagādi un palīdzību novietnes tapšanā sniedza mūsu saimniecības daļas vadītājs Aigars Orols un viņa komanda.

Projekts „Ripo” (velosipēdu novietne) būs ilgtspējīga celtne, kas ir veicinošs faktors skolēnu veselīga dzīvesveida popularizēšanai, aktīvai velosipēdu izmantošanai nokļūšanai skolā.

Velosipēdu un skrejriteņu novietne pie skolas vizuāli uzlabo skolas vidi, tai ir praktisks pielietojums, jau šoruden ļoti aktīvi tiek izmantota. Tā būs ilgtspējīga celtne. Izmantojot skolas līdzekļus, plānots vizuāli un praktiski vēl nedaudz veikt uzlabojumus.

Irēna Maļkeviča
Dagdas vidusskolas direktores vietniece audzināšanas jomā,
projekta „Ripo” koordinatore



Jauna aptauja

Janvāris - 2025
P O T C P S S
  01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde