ceturtdiena, 12. septembris, 2024Vārda diena: Erna, Eva, Evita
crest1 crest2

Ekoskolas tradīcijas Robežniekos turpinās

Pievienots: 12.09.2024

Ekoskolu apbalvošana ir mācību gada sākuma tradīcija. Šogad ceremonija notika 11. septembrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē.

Ekoskolu kustība ir populārākā vides izglītības programma, kas visā pasaulē darbojas 30 gadus. Zaļo karogu, vēstnieku statusa un sertifikātu saņēmējus katru gadu rūpīgā vērtēšanā noteic Ekoskolu nacionālā žūrija, kurā līdztekus programmas vadītājiem pārstāvēti Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrija, Rīgas Tehniskās universitātes Zinātnes un inovāciju centrs, Baltijas Vides Forums, Zeo Waste Latvija, Vides izglītotāju asociācija, Valsts Izglītības Satura centrs, SIA „ZAAO” Dabas un tehnoloģiju parks „URDA”, biedrība Zaļā brīvība, UNESCO Latvijas Nacionālās komisija (UNESCO LNK) un Vides Izglītības fonds (FEE).

Ekoskolu apbalvošanas mērķis ir pateikties par sasniegumiem vides aizsardzības integrēšanā mācību procesā un praktiskās darbībās, kas palīdz saglabāt vidi, iesaistot plašāku sabiedrību.

„Vēlme pateikt lielu paldies un novēlēt jaunajā mācību gadā turpināt vērtīgo darbu aizsardzības un izglītības ilgtspējīgas attīstības veicināšanā”, stāsta Vides izglītības fonda un programmas Ekoskola vadītājs Daniels Trukšāns. Ceremonijas laikā tika atklāta arī starptautiskā Rīcības dienu kampaņa, dalībniekus iepazīstināja ar Ekoskolu un jauno vides reportieru programmu aktualitātēm. UNESCO LNK Izglītības sektora vadītāja Elīna Bērziņa sniedza pārskatu par jaunākajām aktualitātēm izglītības iestādēm un atklāja Pasaules lielāko mācību stundu.

Šogad kopā tiek apbalvotas 195 izglītības iestādes, no tām 90 izglītības iestādes saņēma starptautisko Zaļo karogu, piecām izglītības iestādēm tiek piešķirts augstākais programmas apbalvojums Ekoskolu Zaļais karogs ar vēstnieku statusu. 52 izglītības iestādes, arī Robežnieku pamatskola ieguva Latvijas Ekoskolu sertifikātu.

Kopš šī gada 1. septembra Robežniekos ir Krāslavas Varavīksnes vidusskola izglītības programmas realizācijas vieta. Varavīksnes vidusskolas direktores Marijas Micķevičas vadībā mēs turpināsim darboties vides izglītības jomā. Ekoskolu balvas izglītības iestādēm tiek piešķirtas uz vienu gadu, tās no jauna ikreiz jānopelna, visa gada garumā organizējot vides izglītības pasākumus skolā ar apkārtējās sabiedrības atbalstu.

Ekoskolu programma ir viens no visaptverošākajiem vides izglītības modeļiem, kurš Latvijā 21 gadu laikā ir ieguvis ievērojamu popularitāti.

Alla Stavro,
Ekoskolu programmas koordinatore
Autores foto



Jauna aptauja

Novembris - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Dienas foto

  • Anatola Kauškaļa foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde