Monday, 22. July, 2024День имени: Marija, Marika, Marina
crest1 crest2

Ваши вопросы

Ответы на заданные в этом разделе вопросы носят только информационный характер и не имеют юридической силы. Срок подготовки ответа - до 5 рабочих дней.

В соответствии с законом о государственном языке предусмотренная учреждениями самоуправления для информирования общества информация должна предоставляться только на государственном языке, поэтому вопросы принимаются и ответы подготавливаются только на латышском языке.

Задай свой вопрос

Tehnisku iemeslu dēļ, nosūtot jautājumu, parādās kļūdas paziņojums. Lūgums neņemt to vērā, jautājums tiks iesniegts.

Sieviete

Добавлено: 16.07.2021

Tulkojums: Daugavas krastā stāv telts, kurā dzīvo neadekvāta sieviete - vāciete, viņa kliedz vāciski, izdod nesaprotamas skaņas un ar to biedē citus. Cilvēks varētu būt bīstams, un vienkārši bail tur atrasties. Neviens nezina, ko no viņas sagaidīt. Kāds varētu būt šīs problēmas risinājums? Oriģināls: На берегу Даугавы стоит палатка,где проживает неадекватная женщина-немка,она кричит на немецком языке, издаёт непонятные звуки и этим пугает окружающих.Человек может быть опасен и просто страшно там находится,чего ожидать от неё никто не знает,какое может быть решение этой проблемы?

/ Aleksandrs


Ответ на вопрос

Добавлено: 22.07.2021

Krāslavas novada Pašvaldības policija: "Atbildes sagatavošanai uz Jūsu vēstules aprakstīto situāciju un uzdoto jautājumu, bet tieši, kā rīkoties aprakstītājā situācijā, mēs griezāmies pie ārsta psihiatra, ar lūgumu sniegt mums konsultāciju. Ārsts psihiatrs paskaidroja, ka: psihiski slimi cilvēki, ja viņi nerada tiešu apdraudējumu sev un citiem, ir cilvēki ar tādām pašām tiesībām, kā visi. Lūgums pēc palīdzības, kas saistīta ar psihisko saslimšanu, cilvēkam ir jāizsaka pašam. Ja persona ir tādā stāvoklī, ka pati neapzinās savu stāvokli, tad lūgumu pēc palīdzības izsaka viņa aizbildnis. Ja cilvēks uzvedas neadekvāti un apdraud sevi vai citus, tad ir jāizsauc medicīniskā palīdzība, kuru visbiežāk pavadīs arī policija. Atbilstoši situācijai, ja tas būs nepieciešams, slimo personu nogādās Psihiatrijas un narkoloģijas centrā. Turpmāko 72 stundu laikā ārstu konsilijam trīs psihiatru sastāvā ir jāpaziņo lēmums par pacienta turpmāko ārstēšanu – vai nu viņš tiek paturēts stacionārā, vai arī atlaists uz mājām. Ja cilvēka uzvedība tiek vērtēta kā tāda, kas var apdraudēt sevi un apkārtējos, uz slimnīcu tiek aicināta tiesa, lai pasludinātu spriedumu par cilvēka ārstēšanu piespiedu kārtā. Tiesa, pirms taisa spriedumu par piespiedu ārstēšanas nozīmēšanu līdz diviem mēnešiem, uzklausa ne tikai konsilija spriedumu, bet arī aprunājas ar pacientu. Arī pēc piespiedu ārstēšanas beigām pacientam ir jābūt ārsta uzraudzībā un stingri jāievēro viņa noteiktā ārstēšana. No augstāk minētas atbildes, var secināt, ka cilvēku (ja viņš psihiski slims) var nogādāt ārstēšanās iestādē (jāizsauc ātro medicīnisko palīdzību) tikai ja persona ir tādā stāvoklī, ka pati neapzinās savu stāvokli, ja cilvēka uzvedība tiek vērtēta kā tāda, kas var apdraudēt sevi un apkārtējos cilvēkus un tādos gadījumos, mans ieteikums būtu, zvanīt uz vienoto ārkārtas palīdzības dienesta tālruni 112. Ņemot vērā ziņojuma saturu, zvanītāju savienos vai nu ar Valsts, vai pašvaldības policiju, Ugunsdzēsības un glābšanas dienestu vai ātro medicīnisko palīdzību. Situācijas tomēr ir atšķirīgas, tādēļ katru no tām vērtēs individuāli. Piemēram, policijai ir tiesības ieiet dzīvoklī, to atverot piespiedu kārtā, tikai ārkārtas gadījumā – ja ir apdraudēta cilvēka dzīvība. Ja neviena cilvēka dzīvībai briesmas nedraud, policisti pāri slieksnim netiks. Konkrētajā gadījumā situāciju pasliktina arī tāds fakts, ka minētā sieviete ir Vācijas pilsone, neizprot latviešu/valsts valodu, kas apgrūtina komunikāciju ar viņu. Ja Jums būs informācijā, ka minētā kundze ar savu rīcību (neadekvātu uzvedību) apdraudēs sevi vai citus, lūdzu nekavējoties griezties/zvanīt uz vienoto ārkārtas palīdzības dienesta tālruni 112."


Назад к вопросам

Новый опрос

July - 2024
M T W T F S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29 30 31  
Monday, 01.07.2024
Wednesday, 03.07.2024
08:30 Izstāde
Tuesday, 09.07.2024
Saturday, 20.07.2024
Saturday, 27.07.2024

Фото дня

  • Фото Анатола Каушкалиса

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde