Wednesday, 26. June, 2024День имени: Ausma, Ausmis, Inguna, Inguns
crest1 crest2

Darbojies, rosini un radi skaisto!

Добавлен: 17.06.2024

Novada interešu izglītības mākslas jomas un radošo industriju skolotāji šī gada 5. jūnijā tikās Krāslavas Bērnu un jauniešu centrā pieredzes apmaiņas seminārā.

Novadā esam liela vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas jomas skolotāju saime. Uz šo brīdi septiņās novada izglītības iestādēs (Andrupenes, Ezernieku, Indras, Priežmalas pamatskolās, Dagdas vidusskolā, Krāslavas Varavīksnes vidusskolā un Krāslavas Bērnu un jauniešu centrā (BJC) strādā 14 skolotāji (2 no tiem radošo industriju jomā), vadot 26 interešu izglītības programmas. Skolotāju aktivitāte un atsaucība, rosinot audzēkņus piedalīties dažādās ar mākslu saistītās aktivitātēs mācību gada laikā, ir kolosāla. Ar ļoti labiem rezultātiem audzēkņi ir piedalījušies 52. Starptautiskajā bērnu mākslas konkursā „Lidice 2024”, Valsts izglītības satura centra (VISC) organizētajā konkursā „Saules ritmi”, Krāslavas novadā organizētajā bērnu zīmējumu izstādē „Sniegavīra portrets”, Laimes muzeja izsludinātajā mākslas darbu konkursā „Manas laimes krāsas” u.c.

Seminārs pagāja raiti un darbīgi, atskatoties uz mākslas jomu interešu izglītībā 2023./2024. mācību gadā Krāslavas novadā, praktiski darbojoties, pilnveidojot esošās vai iegūstot jaunas prasmes dažādās radošās izpausmēs. Iedrošināt zīmēt ar ogli un novērtēt ziedu gleznojumus gan flāmu, gan Latviešu glezniecībā rosināja Andrupenes pamatskolas skolotāja Mairita Konošonoka. Tas bija ieskats VISC 2023. gada rudenī organizētajā seminārā Rīgā „Zīmēšana. Ogles zīmējuma tehnika un paņēmieni. Felicitas Pauļukas darbu kopēšana un darba paņēmienu pētniecība. Gleznošana. Ziedu gleznojuma interpretācija no Flāmu glezniecības”, kurā Mairita pārstāvēja Krāslavas novadu. Spiedogu darbnīcu, izveidojot galarezultātā savu atklātni, vadīja Krāslavas Mūzikas un mākslas skolas pasniedzēja, māksliniece Maija Šuļga. Sveču dekorēšanas darbnīcā, iepazīstinot ar iespējām pulciņos strādāt šajā jomā, darbojāmies ar Krāslavas BJC skolotāju Žannu Garbrēderi.

Sakarā ar pārmaiņām novada skolu tīklā, nākamajā mācību gadā būs pārmaiņas interešu izglītības mākslas jomas skolotāju pulkā. Trijās no skolām daudzus gadus pulciņus vadīja zinoši un profesionāli skolotāji, kuri šajā mācību gadā gan konkursā „Saules ritmi”, gan konkursā „Lidice 24” guva labus rezultātus, kas atspoguļoti pašvaldības informatīvajā izdevumā „Krāslavas vēstis”. Tie ir Ērika Urbanoviča (Indras pamatskola), Mairita Konošonoka un Viktors Ivanovs (Andrupenes pamatskola) un Anita Reščenko (Priežmalas pamatskola). Ļoti ceram skolotājus sagaidīt interešu izglītībā, vadot pulciņus citās izglītības iestādēs, jo audzēkņi grib un prot radīt skaisto, priecējot skolotājus un vecākus.

Viena posma noslēgums ir jau sākums nākamajam. Novēlu visiem šovasar sajust un izbaudīt Latvijas dabas skaistumu, labi atpūsties, uzkrāt saules siltumu un spēku! Uz tikšanos rudenī!

Aina Guba,
Krāslavas BJC mākslas jomas metodiķe



Новый опрос

October - 2024
M T W T F S S
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  

Фото дня

  • Фото Анатола Каушкалиса

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde