Tuesday, 29. October, 2024День имени: Elva, Elvijs, Elvis, Laimis, Laimonis
crest1 crest2

Vītolu fonda administrētās stipendijas saņem 18 Krāslavas novada jaunieši

Добавлен: 28.10.2024

Jau 22 gadus Vītolu fonds ir bijis svarīgs atbalsts daudzu Latvijas jauniešu izglītības sekmēšanā. Pateicoties vairāk nekā 372 ziedotājiem no Latvijas, Amerikas Savienotajām valstīm, Austrālijas, Kanādas, Lielbritānijas, Venecuēlas, Horvātijas un Zviedrijas, jauno mācību gadu Latvijas augstskolās uzsāka 840 studenti.

Gada laikā stipendijās plānots izmaksāt 2 miljonus eiro. Aiz katra ziedotāja dibinātās stipendijas ir dzīvesstāsts, kas kalpo par pamudinājumu jauniešiem tiekties uz panākumiem, nākotnē veicinot mūsu valsts izaugsmi.

Kopš fonda dibināšanas, ir izveidota cieša sadarbība ar Rīgas Stradiņa universitāti, Rīgas Tehnisko universitāti, RTU Liepāja, Latvijas Universitāti, Vidzemes Augstskolu, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāti, Rīgas Ekonomikas augstskolu, Ventspils Augstskolu, Daugavpils Universitāti, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju, Rīgas Biznesa skolu, Banku Augstskolu u.c. Vītolu fonda darbības laikā izskoloti vairāk nekā 5000 studenti.

2024./2025. mācību gadā ziedotāju stipendijas no Krāslavas novada saņem 18 jaunieši:

Lauris Kokars („Daugavas vanagu” Kanberas nodaļas stipendija), Raimonds Eisaks (Pētera Voldemāra Lapiņa piemiņas stipendija), Anita Krista Mileika (Vītolu fonda stipendija), Anna Andžāne (Guntara Kokoreviča stipendija), Edmunds Brenčs un Dagnija Vjatere (Draugu stipendija), Ilze Reča (Draugu stipendija), Ņikita Šaļtis (Dulcie un Andreja Ozoliņu piemiņas stipendija), Danila Sinicins un Adriāna Šuminska (Oskara un Irenes Dumpju piemiņas stipendija), Elīna Staģe (Pētera Mežaka piemiņas stipendija), Laila Repeļe, Lāsma Repeļe un Linda Slapiņa (Anonīmās Austrālijas ziedotājas stipendija), Ksenija Barkanova (Asjas un Berndta Everts piemiņas stipendija), Anna Marija Vaišļa un Jana Krauliša (Gunāra Šterna piemiņas stipendija), Arnis Japiņš (LSC stipendija).

 „Nav svarīgi, cik daudzreiz notikums atkārtosies, mēs visu mērogosim pret to pirmo reizi, - uzvaras, vilšanās, priekus, sāpes, mīlestības un piedošanu. Skola ir kā sporta treniņš, kā straumēšanas vietnes pirmā mēneša izmēģinājums, kā melnraksta papīrs – pamats, ko nekad vairs neatkārtosi, bet kurš būtu noderīgs ikreiz, kad vajadzēs mēģināt no jauna,” savās pārdomās dalījies bijušais stipendiāts Dāvids Rubens. Lai šie vārdi mums visiem kalpo par iedvesmu turpmākajam darbam!

Nākamā pieteikšanās Vītolu fonda administrētajām stipendijām sāksies no 2025. gada 1. februāra līdz 1. martam. Plašāka informācija par pieteikšanos: www.vitolufonds.lv

Vītolu fonds


Новый опрос

July - 2030
M T W T F S S
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Фото дня

  • Фото Юриса Роги

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde