Sunday, 27. October, 2024День имени: Irita, Ita, Lilita
crest1 crest2

Tavai labbūtībai

Добавлен: 24.10.2024

Labbūtība, labklājība, labjūtība – lai kā arī to nosauktu, galvenais ir tas, ka ikviens vēlas dzīvot pārticībā, justies harmoniski un būt laimīgam. Tādēļ mēs, Krāslavas Varavīksnes vidusskolas 9. b klases jaunieši, aicinājām savus vienaudžus, skolas biedrus un draugus uz labbūtību veicinošām pēcpusdienām, kuras rīkojām Krāslavas novada pašvaldības jauniešu iniciatīvas konkursa ietvaros.

Septembrī un oktobrī notika tematiskās pēcpusdienas. Kopā ar skolas psihologu Vadimu Bogdanovu izmantojām improvizācijas spēles elementus, lai izprastu un izteiktu savas jūtas un emocijas. Mēs kopā ar uzaicinātiem jauniešiem iejutāmies dažādās lomās, lai radītu un izspēlētu situācijas un tēmas, kas atspoguļo mūsu ikdienas dzīvi. Kopā ar kvalificētām fizioterapeitēm Natāliju Silineviču un Jutu Puzo pozitīvā gaisotnē apguvām noderīgas zināšanas un prasmes savas fiziskās veselības uzlabošanai. Guvām zināšanas par pareizu elpošanu, stāju, iekšējo līdzsvaru, kvalitatīvu miegu savas labbūtības veicināšanai. Savukārt ar klases audzinātāju Agitu Gureviču tējas pēcpusdienas laikā satikām domubiedrus, izspēlējām ledus laušanas spēli un spēli „Durvis – kas aiz tām?”, kas rosināja mūs runāt un sapņot par nākotni, pārdomāt dzīves izaicinājumus, apzināties to, kas dzīvē mums dots, izvērtēt, kas jau ir sasniegts, novērtēt savas stiprās un vājās puses.

Šajās labbūtību veicinošajās pēcpusdienās mēs nedomājām par mācībām, gaidāmajiem pārbaudes darbiem un neizpildītiem mājas darbiem, bet gan guvām pozitīvās emocijas, nostiprinājām pārliecību par sevi un, mūsuprāt, pats svarīgākais, atradām domubiedrus.

Vislielākais projekta „Tavai Labbūtībai” ieguvums ir tas, ka mēs, pusaudži, esam iemācījušies atpazīt, izprast un pārvaldīt savas emocijas, veidot pozitīvas attiecības ar vienaudžiem, kā arī pārvarēt stresa situācijas. Tā bija brīnišķīga iespēja draudzīgajā atmosfērā apgūt tik svarīgas lietas, kuras noderēs mums turpmāk dzīvē.

Varavīksnes vidusskolas 9. b klases jaunieši
un projekta koordinatore A. Gureviča
Agitas Gurevičas foto



Новый опрос

October - 2024
M T W T F S S
 
01
02
03
04
05 06
07
08
09
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
28 29 30 31  

Фото дня

  • Фото Юриса Роги

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde