Friday, 4. October, 2024День имени: Francis, Modra
crest1 crest2

Krāslavas Varavīksnes vidusskolas forums „Esmu šeit!”

Добавлен: 03.10.2024

Mācību gada sākumā Kaplavas Kultūras namā notika Vidusskolēnu forums „Esmu šeit!”, kuru Krāslavas novada pašvaldības jauniešu iniciatīvu konkursa ietvaros organizēja 12. klases jaunieši.

Forums tika ieplānots pašā mācību gada sākumā, kad izglītības iestādē notika adoptācijas dienas. Tas palīdzēja mums pēc garām vasaras brīvdienām atgriezties skolas ritmā, dalīties iespaidos par vasaras notikumiem un saplānot mūsu kopīgos darbus jaunajam mācību gadam. Lai veicinātu vidusskolēnu komunikāciju un sadarbību, mēs pulcējāmies vienā laikā un vienā telpā, jautri un lietderīgi pavadot kopā divas dienas. Tā kā visi bija noskaņoti draudzīgi un pozitīvi, mēs veiksmīgi īstenojām visas ieplānotās aktivitātes.

Atklājot vidusskolēnu forumu, skolēnus iepazīstināja ar pasākuma likumiem, programmu un laika grafiku. Forumu atklāja Anastasija Vanaga, ar uzmundrinošu uzrunu uzstājās skolas direktora vietniece Irēna Gončarova. Vidusskolēnu foruma laikā piedāvājām sešas aktivitātes – patstāvīgas foruma programmas daļas.

1. daļā bija ieplānotas ledus laušanas un saliedēšanas spēles. Foruma dalībniekiem bija iespēja tuvāk iepazīt savus skolasbiedrus un atbrīvoties no kautrības, kas traucē aktīvai komunikācijai un pašizpausmei.

2. aktivitāte bija tikšanās ar Apvienoto Nāciju Organizācijas Latvijas jauniešu delegātu komandu, kura iepazīstināja ar ANO darbības virzieniem, struktūru un novadīja simulācijas spēli, kas saistīta ar svarīgu lēmumu pieņemšanu.

3. aktivitāte – „Radošuma izpausme” – tika veltīta Kaplavai. Katra klase tika sadalīta trīs radošajās grupās, lai dotos pastaigā pa Kaplavas ciematu un sagatavotu prezentāciju vai uzņemtu videosižetu par vienu no tematiem – Kaplavas vēsture, daba, cilvēki. Foruma dalībnieki ar aizrautību devās pētīt dabas objektus, uzzināja interesantus vēsturiskus faktus un, pats galvenais, iepazinās ar daudziem vietējiem iedzīvotājiem un noskaidroja, kas viņus priecē un kas sagādā problēmas. Izrādījās, ka Kaplavas iedzīvotāji ir noskaņoti pozitīvi, viņi visi mīl savu dzīvesvietu. Vienīgais, kas viņus uztrauc, ir tas, ka ciematā ir maz bērnu un jauniešu.

Līdz tumsai ritēja 4. aktivitāte – „Veselīgs dzīvesveids. Netradicionālās sporta spēles.” Ar prieku izbaudījām silto rudens vakaru un kopā būšanu, spēlējot senās tautu spēles. Sevišķi patika “Gorodki”. Ar azartu metām no attāluma nūjas, cenšoties izsist no uzzīmētā kvadrāta koka klucīšu figūras. Pēc emocionāli piesātinātās darba dienas organizējām nelielu diskotēku.

Nākamā diena sākās ar foruma 5. aktivitāti – „Spēka, veiklības, līdzsvara, domāšanas spēles „Komanda ir spēks!” Šo aktivitāti mums palīdzēja novadīt Valsts aizsardzības mācības instruktors Ēriks Daniļevičs un mūsu skolas jaunsargi. Viņi piedāvāja komandas saliedēšanas aktivitātes, kuras pielieto jaunsargu nodarbībās. Daudzas aktivitātes mums bija jaunas, nekad neredzētas.

Noslēdzoša foruma daļa bija skolas parlamenta vēlēšanas. Forumā katra klase izvērtēja iepriekšējā mācību gada darbu un aktivitāti skolas sabiedriskajā dzīvē un izvirzīja darbam skolas Parlamentā savus kandidātus. Tika ievēlēts jauns skolas Parlaments un tā vadība: par Parlamenta prezidenti kļuva Anastasija Vanaga, viņas vietnieku – Renārs Škagals un sekretāri – Anastasija Apenko.

Šīs divas dienas bija kopā ar mums un palīdzēja ar padomu, iedrošināja, atbalstīja, uzmundrināja skolotājas Irēna Gončarova, Marianna Rukmane, Ilona Solima, Valentīna Purpiša, Ēriks Daņiļevičs, Ivans Lukša, Andrejs Jakubovskis, Vadims Bogdanovs. Par mums rūpējās arī mūsu skolas šoferis un pavāri, kas nodrošināja siltas pusdienas un vakariņas. Finansējumu projekta īstenošanai piešķīra Krāslavas novada dome.

Marta Skripļonoka,
12. klases skolniece
Mariannas Rukmanes, Ilonas Solimas, Valentīnas Purpišas foto
Fotogalerija


Новый опрос

October - 2024
M T W T F S S
 
01
02
03
05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  

Фото дня

  • Фото Анатола Каушкалиса

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde