Wednesday, 17. July, 2024День имени: Aleksejs, Aleksis
crest1 crest2

Aicina iedzīvotājus uzticēties un atsaukties CSP intervētāju zvaniem

Добавлен: 17.07.2024

Centrālā statistikas pārvalde (CSP) turpina ikgadējās iedzīvotāju aptaujas par darbaspēku un atpūtas un darījumu braucieniem, tomēr iedzīvotāju bažas par krāpnieciskiem zvaniem mazina saņemto atbilžu skaitu.

“Saņemam informāciju, ka iedzīvotāji, īpaši vecāka gadagājuma, bažījas par krāpniecisku zvanu un nevēlas turpināt sarunu ar CSP intervētāju. Aicinu uzticēties CSP intervētājam, kurš, uzsākot sarunu, vienmēr stādīsies priekšā, un turpināt sarunu. Jā, CSP iedzīvotājiem jautā arī par ienākumiem, bet mēs neprasām viņu bankas datus, un tā ir būtiska atšķirība no krāpniekiem, kuri cenšas izvilināt no iedzīvotājiem informāciju par viņu bankas kontiem vai maksājumu kartēm. Statistiku par iedzīvotāju labklājību un nabadzības rādītājiem valsts un pašvaldību iestādes ik gadu iegūst no CSP veiktās iedzīvotāju aptaujas, un tā tiek izmantota pabalstu pārskatīšanai, tāpēc par ienākumiem mums reizi gadā ir jāvaicā," intervētāju zvaniem aicina uzticēties CSP priekšnieka vietniece Baiba Zukula.

Lai pārbaudītu, ka saņemto zvanu vai e-pastu patiesi veikusi CSP, iedzīvotāji var zvanīt uz bezmaksas konsultatīvo tālruni 80008811 darbdienās no plkst. 10.00 līdz 18.00 vai rakstīt uz e-pastu latvijas.statistika@csp.gov.lv. Pārbaudīt intervētāja identitāti, uzzināt plašāk par aptauju norisi un iegūt atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem iespējams CSP mājaslapā csp.gov.lv.

CSP apkopoto statistiku izmanto valsts un pašvaldību institūcijas, pieņemot lēmumus, kas ietekmē iedzīvotāju ikdienu. Iedzīvotāju atsaucība ir svarīga, lai šie dati pareizi un objektīvi atspoguļotu to, kā dzīvo mūsu valsts iedzīvotāji.

Atbilstoši spēkā esošajiem Eiropas Savienības un Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem CSP ir tiesīga vākt un apstrādāt personu datus, un tās pienākums ir nodrošināt sniegto datu aizsardzību un konfidencialitāti. Papildus CSP izmanto arī administratīvajos datu avotos pieejamos personu datus. Iegūtos datus publicē tikai apkopotā veidā ekonomisko un sociālo procesu analīzei. Statistikas likums aizliedz nodot respondentu sniegto individuālo informāciju citām iestādēm vai organizācijām.

Pēc aptaujas datu iegūšanas dati tiek analizēti un publicēti tikai apkopotā veidā.

Centrālā statistikas pārvalde


Новый опрос

June - 2025
M T W T F S S
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30  

Фото дня

  • Фото Анатола Каушкалиса

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde