Tuesday, 15. October, 2024День имени: Eda, Hedviga, Helvijs
crest1 crest2

Akreditēta Krāslavas novada bibliotēka

Добавлен: 15.10.2024

Šī gada 10. oktobrī Bibliotēku akreditācijas komisija apmeklēja Krāslavas novada bibliotēku (NB) un izvērtēja tās atbilstību reģiona galvenās bibliotēkas statusam. Akreditācijas norisi, pamatojoties uz Latvijas Bibliotēku padomes priekšlikumiem, organizē Kultūras ministrija, apstiprinot bibliotēku akreditācijas grafiku un izveidojot Bibliotēku akreditācijas ekspertu komisiju.

Bibliotēku nozares profesionāļi no Latgales Centrālās, Cēsu, Jēkabpils galvenajām bibliotēkām, un Kultūras ministrijas vērtēja bibliotēkas darbu pēc 85 bibliotēku darba kritērijiem un atbilstību tiem. Komisija atzīmēja, ka ir izpildīti visi iepriekšējās akreditācijas ieteikumi, izņemot finansējuma palielinājumu krājuma komplektēšanai.

Kopumā bibliotēkas darbs tika novērtēts pozitīvi. Komisijas locekļi atzīmēja, ka bibliotēka ir labi sagatavota akreditācijas procesam, ir izstrādāti visi iekšējie normatīvie un plānošanas dokumenti, tiek sniegti daudzveidīgi bibliotekārie pakalpojumi, notiek aktīvs darbs ar sociālajiem mēdijiem, plaši tiek izmantotas abonētās un pašu veidotās datu bāzes. Īpaši tika atzīmēts aktīvais darbs ar bērniem un jauniešiem, daudzveidīgās aktivitātes dažādām vecumu grupām – mazo lasītāju iesaiste pirmskolas izglītības iestādēs, Vasaras lasīšanas maratoni, radošās laboratorijas un vairāki citi projekti. Komisija bija patīkami pārsteigta par bibliotēkas daudzveidīgo novadpētniecības materiālu klāstu, digitālajiem e-resursiem, novadpētniecības kolekcijām un paveikto darbu novadpētniecības mapju digitalizācijā.

Pēc izvērtēšanas procesa, akreditācijas komisija ieteica rast iespēju sabalansēt finanšu līdzekļus grāmatu krājuma iegādei, veidojot ceļojošās grāmatu kopas pa novada bibliotēkām, pārdomāt atsevišķām bibliotēkām krājuma komplektēšanas profilu, kā arī uzlabot datoru tehnisko stāvokli.

Akreditācijas rezultātā Bibliotēka saņems Kultūras ministra parakstītu Akreditācijas apliecību ar maksimālo akreditācijas termiņu – 5 gadiem, līdz 2029. gada novembrim.

Valentīna Magidas,
Krāslavas NB direktore
Anatola Kauškaļa foto


Новый опрос

October - 2027
M T W T F S S
  01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Фото дня

  • Фото Юриса Роги

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde