Tuesday, 17. September, 2024День имени: Vaira, Vairis, Vera
crest1 crest2

Indrietes hobijs, kas pārsteidz un iedvesmo

Добавлен: 16.09.2024

Iedomājieties, ka 300 gadus pirms mūsu ēras Senajā Grieķijā gladiola tika uzskatīta par nezāli kviešu laukos. Bet senajā Romā majestātiskie gladiolu ziedi jau rotāja patriciešu dārzus. Mūsdienās arvien vairāk ir cilvēku, kas vēlas audzēt gladiolas.

Kā izvēlēties ideālu vietu gladiolu stādīšanai, lai tās jūs iepriecinātu ar sulīgu un ilgstošu ziedēšanu? Kam pievērst uzmanību, stādot gladiolas savā dārzā? Vai tā ir taisnība, ka gladiolas ir jāpārstāda katru gadu, lai tās ziedētu sulīgi? Kā augsnes tips ietekmē gladiolu stādīšanas dziļumu? Kā pasargāt augu no sēnīšu infekcijām? Ko darīt, lai gladiolas nedīgst ziemas vidū? Kā pareizi ziemot gladiolas? Uz šiem un daudziem citiem jautājumiem atbildes zina un savā pieredzē ar interesentiem labprāt dalās Indras dārzniece Regīna Korovacka.

Indras kultūras nama apmeklētājus augusta pēdējā dienā ar savu krāšņumu, daudzveidību un skaitu pārsteidza iespaidīga izstāde, kas tika veidota no šiem apbrīnojami skaistajiem ziediem, kurus Regīna izaudzējusi savā dārzā. Iedzīvotāji pamanīja un novērtēja gan to milzīgo darbu, kas ieguldīts mīļākajā nodarbē, kā arī to, ka jau gadiem majestātisku ziedu pušķi rotā Indras baznīcu, skolu, laimes muzeju un kultūras centra pasākumus.

Izstādes laikā tika uzņemti neskaitāmi gladiolu fotoattēli, kā arī daudzi jo daudzi dārznieki nolēma papildināt savu kolekciju ar jaunām šķirnēm. Bija arī tādi, kas pirmo reizi aizdomājās par jaunas puķu dobes izveidošanu un gladiolu audzēšanas uzsākšanu.

Regīna Korovacka ar savām gladiolām mums visiem sagādāja par neaizmirstamus un spilgtus iespaidus, spēja radīt skaistumu un dalīties skaistumā ar cilvēkiem.

Pasākuma noslēgumā viņa aicināja ikvienu izvēlēties sev tīkamāko ziedu, ar kuru rotāt septembra pirmās dienas un paildzināt silto vasaru.

Anžela Kuzminska,
Kultūras pasākumu organizatore
Anatola Kauškaļa foto
Fotogalerija


Новый опрос

June - 2025
M T W T F S S
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30  

Фото дня

  • Фото Анатола Каушкалиса

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde