pirmdiena, 5. augusts, 2024Vārda diena: Arvils, Osvalds
crest1 crest2

Esiet laipni gaidīti Ūdrīšu pagastā!

Pievienots: 28.07.2015

„Neformālā jauniešu grupa „Aktīvie Jaunieši” Ūdrīšu pagastā īstenojusi Krāslavas novada pašvaldības projektu konkursa „Iedzīvotāji veido savu vidi” atbalstīto projektu „Vides labiekārtošana aktīvai atpūtai ciematā Augstkalne””, informēja jauniešu grupas koordinatore Elīne Vilmane.

Par projektam piešķirtajiem līdzekļiem labiekārtota vide sabiedrisko pasākumu rīkošanai - relaksācijas zona. Jauniešu grupa ar ciema iedzīvotāju palīdzību izgatavoja, apstrādāja, nokrāsoja un uzstādīja koka soliņus atpūtai, svinību galdu un atkritumu tvertni. Kopīgi darbojoties, grupa labiekārtoja attiecīgo teritoriju. Tika īstenotas arī citas aktivitātes – papildus koka soliņa izgatavošana, apstrādāšana, uzstādīšana un nokrāsošana. Pateicoties pagasta iedzīvotāju atsaucībai, labsirdībai un izpalīdzībai, ir iesēts zālājs, iestādītas papardes. Pirms zāles iesēšanas ar celtniecības tehnikas palīdzību attiecīgais zemes gabals tika izlīdzināts, ar lāpstām pielīdzināta augsne, lai reljefs būtu pēc iespējas estētiskāks un arī pildītu savu funkciju.

Jauniešu grupa darbojās saliedēti un atbildīgi. Notika pārrunas, diskusijas, tika apspriests detalizēts darbības plāns, izveidota skice un projekta vīzija, izteikti ierosinājumi, izskatīti citi priekšlikumi, notika konsultācijas ar pagasta pārvaldi un iedzīvotājiem. Vides labiekārtošanā aktīvai atpūtai piedalījās arī vietējie iedzīvotāji, piedāvājot lietošanā savus kokapstrādes instrumentus, darbarīkus un iekārtas, kā arī ziedoja savu brīvo laiku, sniedza atbalstu ar darbu, padomiem un ieteikumiem. Visiem viņiem liels paldies par ieguldītām pūlēm!

Īstenotais projekts noteikti motivēs vietējos iedzīvotājus vēl vairāk cienīt savu dzimto vietu – Ūdrīšu pagastu.

Foto no jauniešu arhīva



Jauna aptauja

Augusts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03 04
05
06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Dienas foto

  • Velobrauciens pa Krāslavu

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde