trešdiena, 7. augusts, 2024Vārda diena: Alfrēds, Fredis, Madars
crest1 crest2

Krāslavu apmeklēja Latvijas vēstniecības Baltkrievijā diplomāti

Pievienots: 03.11.2015

30. oktobrī Krāslavu apmeklēja Latvijas vēstnieks Baltkrievijā Mārtiņš Virsis un Latvijas konsuls Vitebskas apgabalā Uģis Skuja. Augstie viesi satikās ar Krāslavas novada domes priekšsēdētāju Gunāru Upenieku un viņa vietnieku Aleksandru Jevtušoku. Tikšanās piedalījās arī Eiroreģiona „Ezeru zeme” Latvijas biroja vadītāja Ilze Stabulniece.

Mārtiņš Virsis stājās šajā amatā 5. oktobrī, bet konsuls Vitebskas apgabalā sāka izpildīt savus pienākumus šī gada septembra sākumā.

„Latvijā es apmeklēju pašvaldības, kuras sadarbojas ar Baltkrieviju, savukārt Baltkrievijā es dodos uz pilsētām, kas nodibina sakarus ar Latviju. Ģeogrāfiski – tas ir Latgales reģions Latvijā un Vitebskas apgabals Baltkrievijā. Vakar es biju Oršā, Novopolockā, bet šodien apmeklēju Daugavpili, Krāslavu un tagad došos uz Rēzekni,” pastāstīja vēstnieks.

Tikšanās laikā galvenais sarunas temats bija sadarbības paplašināšana ar partneriem dažādos Baltkrievijas reģionos. Viesi apsprieda ar pašvaldības vadību svarīgākos ilgtermiņa sakaru aspektus.

Mārtiņš Virsis: „Es biju pārsteigts par to, ka Krāslava sadarbojas arī ar vienu no Gomeļas apgabala pilsētām. Jums izdevās lauzt pastāvošo stereotipu, ka veiksmīga sadraudzība ir iespējama galvenokārt ar ģeogrāfiski tuvākām pilsētām. Šāda pozīcija ir tikai apsveicama!”

Krāslavas novada pašvaldības vadītājs uzsvēra, ka, zinot to, ka ir daži ministri, kuri vēl nevienu reizi nav bijuši mūsu pilsētā, šāda ieinteresētība no diplomātu puses ir ļoti patīkama un svarīga Krāslavai. Pašvaldība izmanto jebkuru iespēju, lai nodrošinātu sadarbības iespējas ar partneriem no citām valstīm, šajā gadījumā – ar Baltkrieviju.

Gunārs Upenieks: „Es piedalījos Starptautiskajā investīciju forumā, kas notika Gomeļā, tā dalībnieku vidū bija daudzi mūsu kaimiņi, ieskaitot Igauniju un Lietuvu, taču diemžēl no Latvijas nebija citu pārstāvju. Visbiežāk sadarbība ar citu valstu pilsētām norisinās kultūras, izglītības, sporta jomā, bet mūs visvairāk interesē ekonomikas aspekti.”

Ilze Stabulniece pastāstīja viesiem par Eiroreģiona darbu un projektiem, kas īstenoti sadarbībā ar Baltkrievijas pusi. Vēstniecības pārstāvji apsolīja palīdzēt mūsu pašvaldībai attīstīt ekonomiskos sakarus ar Baltkrieviju. Tuvākajos plānos - Baltkrievijas kolēģu iesaistīšana pārrobežu sadarbības programmas konkrētajos pasākumos.

Kā atzīmēja vēstnieks, Krāslavu viņš apmeklēja arī agrāk, taču kopš tā laika ir vērojamas lielas izmaiņas pilsētas ārējā veidolā: „Krāslava ir ļoti skaista pilsēta.  Gribu novēlēt tās iedzīvotājiem veiksmi darbā un ieceru īstenošanā, bet pašvaldībai - saglabāt un turpināt sadarbību ar Baltkrievijas pilsētām.”

Elvīra Škutāne, autores foto

 


Jauna aptauja

Augusts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03 04
05
06
08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Dienas foto

  • Velobrauciens pa Krāslavu

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde