sestdiena, 3. augusts, 2024Vārda diena: Augusts
crest1 crest2

Zirgu izrāde „Kumeļu rotaļas” (video)

Pievienots: 16.06.2016

Šogad, 11. jūnijā, Zirgu sētā „Klajumi”, kas atrodas Krāslavas novada Kaplavas pagastā, jau piekto gadu pēc kārtas tika rīkota zirgu un dabas izrāde „Kumeļu rotaļas”, kas ik gadu pārsteidz ar dažādām aktivitātēm un rotaļām. „Klajumos” uz šo tradicionālo pasākumu sevišķi gaida ģimenes ar bērniem un visus dabas un zirgu mīļus!

Diemžēl laika apstākļi neizdabā cilvēku vēlmēm, salīdzinot apmeklētāju skaitu pērn, kad pasākums norisa ļoti siltā un saulainā dienā, ar šī gada „Kumeļu rotaļām”, var spriest, ka viena daļa potenciālo pasākuma apmeklētāju izvēlējās uz „Klajumiem” nebraukt tieši laika apstākļu dēļ. Bet nemaz tik traki nebija – lai cik draudīgi lietus mākoņi klīda debesīs, pirmā lietus gāze uz apmeklētāju galvām nolija brīdī, kad pasākums jau noslēdzās un ļaudis devās savās gaitās.

Pasākuma programmā bija iekļauti daždažādi priekšnesumi: rotaļas, dzīvnieku apskate, vizināšanās ar zirgiem un poniju, bet viss sākās ar zirgu un jātnieku parādi no staļļa līdz laukumam. Ievadvārdus sacīja „Klajumu” saimniece Ilze Stabulniece, un sākās krāšņie notikumi: „Klajumu” bērnu goda aplis, sēžot zirgu mugurā; nometnes zirgu figurālā jāšana; treneru kopējā figurālā apmācība, kad cilvēki atveidoja zirgus; voltižēšana, kurā galvenie varoņi bija gan zirgi, gan „Klajumu” bērni, gan nometnes bērni, gan skatītāji; pajūgu braukšana un citas interesantas lietas, bet par pasākuma naglu kļuva figurālā jāšana, kurā uz melnu zirgu mugurām redzējām „Klajumu” pieaugušos.

Zirgu izrādes pasākumu vadīja Latvijas TV režisore Dace Slavinska, mūzikas režisors bija Latvijas TV režisors Arvīds Babris, savukārt komentētāja lomā iejutās Kārlis Neilands. Dress kodu un noskaņu veidoja „Vella kalpu” motīvs.

Juris Roga,

autora un Ingas Kavinskas foto

Fotogalerija: http://www.kraslavasvestis.lv/galerija/foto/album/kumelu-rotalas-pie-ilzes.html



Jauna aptauja

Augusts - 2024
P O T C P S S
  01 02 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Dienas foto

  • Velobrauciens pa Krāslavu

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde