Anatola Kauškaļa foto
Pievienots: 28.12.2021
Ikviena ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartē ir vismaz pāris gaļas ēdieni. Šī ēdienu grupa vienmēr ir bijusi iecienīta. Arī pavāram, kurš prot pareizi un garšīgi pagatavot gaļas ēdienus, tiek īpašs gods. „Local food” noslēdzošā apmācību diena tika veltīta tieši šai ēdienu grupai. 9. decembrī Krāslavā pavāri jau pazīstamā šefpavāra Tomasa Godiņa vadībā mācījās gatavot visdažādākos gaļas ēdienus.
Šefpavārs Godiņš kā pirmo sagatavoja liellopa filejas tartaru. Cepot steiku, virtuves šefs stāstīja, kā pagatavot dažādas gatavības pakāpes steiku. Tika runāts par gaļas ēdieniem piemērotākajām garšvielām un pagatavošanas metodēm.
Runājot par gaļas ēdieniem, atsevišķi jāizceļ medījumu gaļa. Ir cilvēki, kas piesardzīgi lūkojas tās virzienā, nezinot, kā pareizi to pagatavot. Apmācību laikā tika sniegtas atbildes arī uz šāda veida jautājumiem.
Liellopa un aļņa steiki, jēra karē un citi baudāmi gaļas ēdieni, kas pasniegti ar krāsnī ceptiem dārzeņiem vai sautētiem burkāniem ar piparmētrām. Un visam pāri karaliska sarkanvīna mērce vai mērce ar āboliem.
Pirms došanās uz virtuvi šefpavārs stāstīja par gaļas veidiem, par pareizu gaļas griešanu un citām aktuālām lietām saistībā ar gaļas ēdienu pagatavošanu.
Apmācības organizē biedrība Eiroreģions „Ezeru zeme”, īstenojot projektu Nr.LLI-416 „Vietējās pārtikas ražošanas un piegādes atbalsta sistēmas attīstība Utenas – Latgales pārrobežu reģionā” (LOCAL FOODS), ko līdzfinansē Eiropas Savienība Interreg V-A Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programma 2014.-2020.gadam.
Inga Pudnika-Skerškāne,
autores foto
Decembris - 2024 | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
P | O | T | C | P | S | S |
01 | ||||||
02 |
03 |
04 |
05 |
06 |
07 | 08 |
09 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |