23.10.2020
Krāslavas novada dome sadarbībā ar biedrību „Latgales kulinārā mantojuma centrs” ir izdevusi „Latgales pavārgrāmatu”, kurā apkopotas Latgales reģiona un Krāslavas novada tradicionālo ēdienu un dzērienu receptes. Pavārgrāmata sastāv no divām daļām. Pirmajā daļā iekļautas Latgales vietējo ēdienu receptes, bet otrajā daļā - Krāslavas novadā vēsturiski dzīvojošo tautību – latviešu, poļu, ebreju, krievu un baltkrievu – nacionālās virtuves receptes un fotoattēli. Kulinārijas māksla ir daļa no katra reģiona unikālā kultūrvēstures mantojuma un atšķirīgās identitātes, viens no instrumentiem vietas pozitīva tēla veidošanai. Ēdiens un kulinārais mantojums ir svarīgs jebkurai mērķauditorijai tūrismā. Tāpēc, izdodot pavārgrāmatu, autori paredz, ka tā ne tikai sekmēs Latgales reģiona un Krāslavas...