04.11.2020
Prast gatavot ēst – tā ir liela vērtība, jo ēdiens ir ne vien neatņemama ikdienas sastāvdaļa, bet arī svētki ir skaistāki un īpašāki, ja tajos ir klāts bagātīgs galds. Saimnieces tikušas cienītas un godātas jau izsenis. Visos laikos pavāri centās izdabāt ēdājiem, pasniegt īpašus ēdienus. Uzlabojoties cilvēku dzīves apstākļiem, mainījušās ir arī kulinārās tradīcijas. Cilvēkiem ir pieejami visdažādākie produkti, garšvielas, piedevas. Recepšu klāsts ir tik bagātīgs, ka pavāriem ir krietni jānopūlas, lai virtuvē radītu ko jaunu un pārsteidzošu. Tādos brīžos der atskatīties pagātnē, atrodot tur lietas, ko pārņemt un no jauna iekļaut ikdienas ritumā. Mūsu senči negatavoja pārlieku izsmalcinātus ēdienus, bet viņi prata pagatavot sātīgu maltīti no tā, kas bija mājās izaudzēts un sarūpēts. Uz...