28.12.2021
Gaļas ēdieni tiek gatavoti teju katrā virtuvē, taču, lai pagatavoti patiesu garšīgu gaļas ēdienu, pavāram ir jāzina un jāņem vērā daudz nianšu. Šefpavārs Tomass Godiņš projekta „Local foods” ietvaros rīkotajās apmācībās, kas notika 2. decembrī Krāslavā, mācīja pavārus pagatavot putnu gaļas ēdienus. Visierastākā izvēle ir vistas gaļa, tomēr šoreiz bija iespēja gatavot arī gaili, pīli, paipalu un tītara gaļu. Šefpavāra vadībā tika pagatavoti daudzi smalki ēdieni. Krāsnī tika cepts „Sportiskais gailis”, ko pasniedza ar dārzeņu un turku zirņu ragū. Galdā tika celta arī pīles krūtiņa ar sarkanajiem kāpostiem, sarkanvīna-upeņu mērci un burkānu biezeni. Pārsteidzoši garda izdevās sviestā cepta paipala ar burkānu-sinepju biezeni un alus-rudzu maizes mērci. Apmācību dalībnieki iemācījās...