08.04.2022
5. aprīlī Robežnieku pagasta bibliotēkā norisinājās kulinārā meistarklase „Andrupenes asuškas”, ko piedāvāja muzeja „Andrupenes lauku sēta” saimnieces. Sava amata meistares Skaidrīte un Lilita pastāstīja par muzeju un par to, kā viss sākās... Laiks skrien vēja spārniem, pašlaik muzejam ir jau 22 gadi. Muzejā cep gardu maizi un pagatavo sviestu, pievienojot tam ķiplokus, dilles un pētersīļus. Meistarklases dalībniekiem bija nodrošināta iespēja iegādāties šo produkciju. Taču pasākuma programmas galvenā aktivitāte bija Andrupenes asušku cepšanas meistarklase. Lilita pastāstīja, kā iejauc mīklu, kādas nianses jāzina, pēc tam dalībnieki kopā ar saimnieci mācījās, kā pagatavot asuškas, un tad cepa tās cepeškrāsnī. Galvenā asušku receptes sastāvdaļa ir mērce! Tās pagatavošana nav sarežģīta,...