Anatola Kauškaļa foto
Pievienots: 10.05.2024
Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātnes un inovāciju centrs aicina jaunās uzņēmējas līdz 24. maijam pieteikties Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) zināšanu un inovāciju kopienas „EIT Food” biznesa atbalsta programmai „Empowering Women in Agrifood” (EWA), kuras mērķis ir novērst dzimumu nevienlīdzību lauksaimniecības un pārtikas nozarēs. Programmā tiks uzņemtas desmit Latvijas uzņēmējas, bet kopā tiks atlasītas 120 kandidātes 12 valstīs.
Pieteikties – https://ej.uz/EWA2024_Latvia
EWA ir „EIT Food” iniciatīva, kas starptautiski tiks īstenota piekto, bet Latvijā – otro reizi. Šogad Latvijā programmu īstenos RTU Zinātnes un inovāciju centrs.
Piedaloties programmā, jaunajām uzņēmējām būs iespēja iesaistīties viņu vajadzībām pielāgotās mācībās, lai programmas izskaņā spētu radīt uzņēmējdarbības risinājumus konkrētiem lauksaimniecības un pārtikas nozares izaicinājumiem. Viņām būs iespēja attīstīt savas biznesa idejas profesionālu mentoru uzraudzībā un saņemt finansiālu atbalstu 1000 eiro vērtībā, vienlaikus cīnoties par galveno naudas balvu līdz pat 10 tūkst. eiro apmērā, lai vēlāk ar šiem līdzekļiem turpinātu biznesa idejas attīstību.
Pieteikties programmai aicinātas sievietes, kuras sasniegušas 18 gadu vecumu un kurām ir jau reģistrēts uzņēmums (ne vecāks par trim gadiem) vai jauna biznesa ideja lauksaimniecības un pārtikas jomā. Iecerēts, ka programma ilgs no jūnija līdz novembra beigām. Programmas valoda – latviešu.
EWA mērķis ir sniegt vispusīgu atbalstu sievietēm, iedvesmojot viņas apzināties savu ideju un iespēju potenciālu, nodrošinot zināšanas un piekļuvi plašam partneru un kontaktu lokam, kas palīdzētu veiksmīgi uzsākt un attīstīt ilgtspējīgu uzņēmējdarbību lauksaimniecības un pārtikas nozarē. Tā vienlaikus tiks īstenota 12 valstīs: Bulgārijā, Horvātijā, Čehijā, Grieķijā, Ungārijā, Latvijā, Lietuvā, Itālijā, Spānijā, Portugālē, Turcijā un Ukrainā, kopskaitā atbalstu sniedzot 120 sievietēm. Izvērtējot visus iesniegtos pieteikumus, no Latvijas starptautiskajā programmā tiks uzņemtas 10 uzņēmējas.
No 2020. līdz 2023. gadam šī iniciatīva, sniedzot sievietēm nepieciešamos rīkus un resursus, ir sekmīgi stiprinājusi vairāk nekā 370 sieviešu uzņēmēju pozīcijas tirgū un devusi iespēju gūt panākumus lauksaimniecības un pārtikas nozarēs.
„EIT Food” ir pasaulē lielākā un dinamiskākā pārtikas inovāciju kopiena. Tā veicina inovācijas pārtikas nozarē, lai izveidotu nākotnei atbilstošu pārtikas sistēmu, kas ražo veselīgu un ilgtspējīgu pārtiku visiem.
Ar EIT, neatkarīgas Eiropas Savienības (ES) struktūras, atbalstu „EIT Food” kopiena iegulda projektos, organizācijās un cilvēkos, kas atbalsta kopienas mērķus veselīgas un ilgtspējīgas pārtikas sistēmas izveidē. „EIT Food” atraisa inovāciju potenciālu uzņēmumos un universitātēs, kā arī rada un paplašina lauksaimniecības pārtikas jaunuzņēmumus, lai tirgū ieviestu jaunas tehnoloģijas un produktus. Kopiena nodrošina iespējas uzņēmējiem un profesionāļiem apgūt prasmes, kas nepieciešamas pārtikas sistēmas pārveidošanai, un savas darbības centrā izvirza patērētājus, tādējādi palīdzot vairot tajos uzticību un atjaunot viņu saikni ar pārtikas izcelsmi.
„EIT Food” ir viena no deviņām inovāciju kopienām, ko izveidojis EIT. EIT dibināts 2008. gadā, lai veicinātu inovācijas un uzņēmējdarbību visā Eiropā.
Vairāk informācijas – https://ej.uz/EWA_more_info un „EIT Food” sociālo mediju kanālos X, facebook, linkedin, youtube un instagram.
Lāsma Vaivare,
RTU Sabiedrisko attiecību departamenta
komunikācijas projektu vadītāja
Septembris - 2024 | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
P | O | T | C | P | S | S |
01 |
||||||
02 |
03 |
04 |
05 |
06 |
07 | 08 |
09 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |