trešdiena, 16. oktobris, 2024Vārda diena: Daiga, Dinija
crest1 crest2

Ekskursija tumsā

Pievienots: 16.10.2024

Agrais 7. oktobra rīts Krāslavas ģimnāzijas 8. klases jauniešus pavada ceļā ar stipru lietu, bet tas netraucē mums būt labā garastāvoklī un priecāties par braucienu. Savukārt, Rīga mūs sagaidīja ar saulīti un siltu laiku.

Pirmā un galvenā pietura mūsu ekskursijā programmā „Latvijas skolas soma” – muzejs „Neredzamā pasaule”. Skolotāja mūs jau brīdināja, ka būs neparasts piedzīvojums tumsā. Mums tas tiešām likās ļoti aizraujoši un noslēpumaini... Bet īstenība izrādījās daudz iespaidīgāk! Mums tiešām ekskursiju novadīja absolūtā tumsā, turklāt gidi bija akli cilvēki, kas tādā vidē dzīvo ikdienā. Dažam labam klases biedram no pārdzīvojumiem pat uzmetās zosāda.

Ekskursijas galvenais mērķis bija likt saprast mums, redzīgajiem, kā ir dzīvot nepārtrauktā tumsā, kā iemācīties orientēties, kā atpazīt priekšmetus, kā pārvietoties, kā sazināties utt. Absolūtā tumsā mēs pavadījām nepilnas divas stundas, bet ar to pietika, lai uz dzīvi un apkārtējiem mēs jau lūkotos mazliet citādāk. Un, lūk, kāds viedoklis ir par to 8. b klases skolēniem:

- „ „Neredzamā pasaule” bija ļoti laba un pamācoša aktivitāte, kur tu varēji iejusties neredzīga cilvēka ādā. Es sapratu, ka tādiem cilvēkiem ir ļoti grūti.” (Alekss)

- „ „Neredzamā pasaule” manī radīja baiļu sajūtu, jo es nezināju, kurp iet. Un man likās, ka es apmaldīšos šajā tumsā.” (Inita)

- „Neredzīgo cilvēku dzīve ir smaga un sarežģīta, un cik labi, ka es varu redzēt!” (Rinalds)

- „Pēc ekskursijas es secinu – priecājies un sargi sevi, kamēr tu vari redzēt, dzirdēt un domāt.” (Samanta)

- „Pēc šīs ekskursijas es lūkošos daudz savādāk uz cilvēkiem, kuriem ir jebkāda veida problēmas ar veselību.” (Deivids)

- „Tumsā es aizdomājos par to, ka tiešām aklam cilvēkam būt ir ļoti sarežģīti. Pat visvienkāršākie ikdienas darbi viņiem ir grūti paveicami.” (Sintija)

- „Man patika, ka mani klasesbiedri šajā tumsā cits citu atbalstīja: sadevās rokās, palīdzēja pārvietoties, ar balsi aicināja pievienoties grupai.” (Līga)

Krāslavas ģimnāzijas 8. b klases skolēni



Jauna aptauja

Augusts - 2027
P O T C P S S
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde